Γκαντζ: Θα απαιτήσουμε τίμημα από το Ιράν την κατάλληλη για εμάς στιγμή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκαντζ: Θα απαιτήσουμε τίμημα από το Ιράν την κατάλληλη για εμάς στιγμή
Θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό, αναφέρει ο ισραηλινός υπουργός Πολέμου.

Το Ισραήλ θα απαιτήσει ένα τίμημα από το Ιράν ως απάντηση στη μαζική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, δήλωσε o υπουργός Πολέμου Μπένι Γκαντζ.

"Θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που είναι κατάλληλη για εμάς", δήλωσε ο Γκαντζ σε ανακοίνωση του πριν τη σύγκληση του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθεί η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν.

Σύμφωνα με την Guardian, ο Γκαντζ πρόσθεσε ότι το Ισραήλ πρέπει να πάρει πίσω τους ομήρους που κρατά η Χαμάς και να εξασφαλίσει τα νότια και βόρεια σύνορά του, ώστε οι άνθρωποι που έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους στις περιοχές αυτές, να μπορούν να επιστρέψουν.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, αποτελούμενο από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας της χώρας,Γιοάβ Γκαλάντ, και τον Γκαντζ, συνεδριάζει με θέμα την ισραηλινή αντίδραση στην επίθεση της Τεχεράνης.

Νωρίτερα, η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ ανέφερε ότι «το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν», με την Τεχεράνη να προειδοποιεί εκ νέου ότι μια στρατιωτική απάντηση του Τελ Αβίβ, θα προκαλέσει νέο χτύπημα και μάλιστα ισχυρότερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Η Μόσχα απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ

ΝΑΤΟ: Καταδικάζει την κλιμάκωση του Ιράν, καλεί σε αυτοσυγκράτηση

Ισραήλ: Συνεδριάζει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

gazzetta
gazzetta reader insider insider