Θεσσαλονίκη: Επέμβαση της Αστυνομίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Επέμβαση της Αστυνομίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ
Επιχείρηση μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προσκαλέσουν φθορές σε υπό ανέγερση βιβλιοθήκη. Περισσότερες από 40 προσαγωγές.

Επέμβαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ πραγματοποίησαν δυνάμεις της Αστυνομίας και προχώρησαν σε περισσότερες από 40 προσαγωγές ατόμων.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προσκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση την πλατεία Χημείου ατόμων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους προσαχθέντες.

Πρύτανης ΑΠΘ: Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές

«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

«Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη "μοναδική αλήθεια" τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των Α.Ε.Ι», τόνισε.

Επισήμανε, τέλος ότι «με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου - Τρεις προσαγωγές

Συνελήφθησαν οι τρεις προσαχθέντες από την αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου

gazzetta
gazzetta reader insider insider