Θεσσαλονίκη: Ένταση στο ΑΠΘ μετά το τέλος φοιτητικής πορείας - Φθορές στο κτίριο διοίκησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Ένταση στο ΑΠΘ μετά το τέλος φοιτητικής πορείας - Φθορές στο κτίριο διοίκησης
Εκ νέου θα γίνει η ψηφοφορία αύριο.

Δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία στη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη ΑΠΘ, οπότε η διαδικασία θα επαναληφθεί αύριο.

Συνεδρίασε το Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του πρύτανη πραγματοποιήθηκε με μυστική ψηφοφορία και ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ».

Υποψήφιοι για το αξίωμα του πρύτανη μεταξύ των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ είναι, με αλφαβητική σειρά, οι καθηγητές Κυριάκος Αναστασιάδης, Ευστράτιος Στυλιανίδης και Χαράλαμπος Φείδας.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι έλαβαν τις εξής ψήφους.

  • Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Κυριάκος Αναστασιάδης: 2 ψήφοι.
  • Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής Ευστράτιος Στυλιανίδης: 2 ψήφοι.
  • Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών Χαράλαμπος Φείδας: 6 ψήφοι.
  • Λευκά: 1 ψήφος.

Επειδή στη σημερινή Συνεδρίαση του ενδεκαμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία 8/11 για την εκλογή πρύτανη, η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί αύριο, όπου απαιτείται η πλειοψηφία 7/11.

Φοιτητικές πορείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο

Συγκεντρώσεις και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, για να καταγγείλουν την αστυνομική επέμβαση που έγινε το μεσημέρι στην Κομοτηνή για την εκκένωση κατάληψης στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Η μία πορεία ξεκίνησε από το ΥΜΑΘ και μέσω κεντρικών οδών κατέληξε στην συμβολή Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, ενώ η δεύτερη ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας και κατέληξε στο campus του ΑΠΘ.

Μετά το τέλος της πορείας, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους προκάλεσαν φθορές στα εξωτερικά ρολά ασφαλείας του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ.

Καθώς οι άγνωστοι προσπαθούσαν να σπάσουν τα ρολά ασφαλείας του κτιρίου διοίκησης, δυνάμεις της αστυνομίας για να αποτρέψουν την κατάληψή του εισήλθαν στο campus του ΑΠΘ από την πλευρά της Σχολής Θετικών Επιστημών. Απέναντι τους παρατάχθηκαν μέλη ελευθεριακών σχημάτων, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το campus .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Δίνουμε κίνητρα για την προσέλκυση αναισθησιολόγων στο ΕΣΥ

Σκέρτσος: Η δημοκρατία τείνει χέρι δικαιοσύνης και ισότητας σε όλους τους πολίτες

Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για ανέξοδα μηνύματα διαμαρτυρίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider