Βουλγαρία: Σόφια και Αθήνα θέλουν να αναζητήσουν λύσεις σε κοινά προβλήματα της γεωργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουλγαρία: Σόφια και Αθήνα θέλουν να αναζητήσουν λύσεις σε κοινά προβλήματα της γεωργίας
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η Βουλγαρία και η Ελλάδα έχουν πολλές κοινές παραδόσεις και χαρακτηριστικά στον τομέα της γεωργίας, όπως και παρόμοιες φυσικές και κλιματικές συνθήκες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Ντεγιάν Στράτεφ παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica, της 30ής διεθνούς έκθεσης αγροτικής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο του.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η Βουλγαρία και η Ελλάδα έχουν πολλές κοινές παραδόσεις και χαρακτηριστικά στον τομέα της γεωργίας, όπως και παρόμοιες φυσικές και κλιματικές συνθήκες.

«Έχουμε πανομοιότυπα προβλήματα και τη βούληση να βρούμε λύσεις σε αυτά. Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να επιδιώξουμε τη βιωσιμότητα διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών πλευρών της γεωργίας», δήλωσε ο Στράτεφ.

Περιηγήθηκε στην έκθεση που περιλαμβάνει νέα μοντέλα γεωργικών μηχανημάτων, εργαλεία, εξοπλισμό και αξεσουάρ, αναλώσιμα, φυτευτικό υλικό, καύσιμα, καινοτόμες τεχνολογίες και ψηφιακές εφαρμογές.

Η Agrotica είναι η μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα της αγροτικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην Ευρώπη, επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ. Η περσινή έκθεση προσέλκυσε σχεδόν 150.000 επισκέπτες και περισσότερους από 2.000 εκθέτες σε μια έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Ισπανία: «Άκαρπη» η συνάντηση αγροτών με τον υπ. Γεωργίας - Νέος γύρος κινητοποιήσεων

Αγρότες στη Θεσσαλονίκη: Δεν φεύγουν από τα μπλόκα, μετά την εξαγγελία των μέτρων - Σε αποκλεισμό προχωρούν στη Χαλκιδική

gazzetta
gazzetta reader insider insider