Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Πρέπει να εργαστούμε προς τη λύση των δύο κρατών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Πρέπει να εργαστούμε προς τη λύση των δύο κρατών
Η ομόλογός της του Βελγίου τόνισε ότι η σύγκρουση δεν επιλύεται με τα όπλα.

Η λύση των δύο κρατών – ενός παλαιστινιακού δίπλα στο Ισραήλ-- θα επιτρέψει την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων και είναι «η μόνη λύση» στην τρέχουσα σύγκρουση, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ προσερχόμενη στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

«Όλοι όσοι λένε ότι δεν επιθυμούν να ακούνε για αυτή τη λύση, δεν έχουν παρουσιάσει καμία εναλλακτική», πρόσθεσε η Μπέρμποκ ενώ παράλληλα ζήτησε άμεση «ανθρωπιστική παύση» στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ δήλωσε αισιόδοξος ότι η ΕΕ θα επιβάλει κυρώσεις στους Εβραίους εποίκους που επιδίδονται σε βίαιες ενέργειες εναντίον Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Εξάλλου η Βελγίδα ομόλογός τους Χάτζα Λαχμπίμπ εκτίμησε ότι η σύγκρουση στη Γάζα δεν θα επιλυθεί με τα όπλα και ότι η βία πρέπει να τερματιστεί.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 υποδέχονται σήμερα χωριστά τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Ίσραελ Κατς και τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ αλ-Μάλικι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Παναθηναϊκός: Στις 39.074 θέσεις η τελική χωρητικότητα του νέου γηπέδου στον Βοτανικό

Η πικρή αλήθεια για το μελομακάρονο

Lamda - Ελληνικό: «Ψηλώνει» ο Riviera Tower, διεθνές ενδιαφέρον για τα οικιστικά - Η τελευταία «φουρνιά» deals

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider