Την αγορά πυραύλων Patriot ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Την αγορά πυραύλων Patriot ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ
Με την αγορά πρόκεται να υποστηρίξει χώρες-μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ολλανδίας της Ρουμανίας και της Ισπανίας.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι το τμήμα προμηθειών του θα υποστηρίξει μια ομάδα χωρών-μελών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ολλανδίας της Ρουμανίας και της Ισπανίας, με ένα συμβόλαιο για την αγορά έως και 1.000 αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot.

Ο οργανισμός ανέθεσε τη σύμβαση για την παραγωγή και παράδοσή τους στην COMLOG, μια κοινοπραξία μεταξύ της Raytheon και της MBDA, ανέφερε η διατλαντική στρατιωτική συμμαχία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η ευρωπαϊκή παραγωγή των πυραύλων θα επεκταθεί.

«Η ενοποιημένη πολυεθνική προμήθεια, στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Ασπίδα του Ουρανού (ESSI), προσφέρει οικονομίες κλίμακας και υποστηρίζει την επέκταση της παραγωγικής δυνατότητας για νέους πυραύλους GEM-T για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης», αναφέρει το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ακίνητα: Ποιοι ιδιοκτήτες θα γλιτώσουν φόρο - Τα 4 «κλειδιά» για τα αφορολόγητα ενοίκια

Leonardo Hotels: Νέα επένδυση 45 εκατ. ευρώ σε πεντάστερο στη Χαλκιδική και σχέδιο περαιτέρω επέκτασης το 2026

Διευρύνει το δίκτυό του ο Σκλαβενίτης – Νέο κατάστημα στη Γλυφάδα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider