Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Το ιαπωνικό αουτσάιντερ πάει... για το θαύμα κόντρα στην Σίτι των 5 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Το ιαπωνικό αουτσάιντερ πάει... για το θαύμα κόντρα στην Σίτι των 5 δισ. δολαρίων
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης αποτιμάται στα 4,99 δισ. δολάρια - Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αμείβεται ετησίως με 25,1 εκατ. δολάρια.

Στον δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στρέφονται τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής κοινότητας όπου θα «κονταροχτυπηθεί» η Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς με την Μάντσεστερ Σίτι, ώστε να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης, δίνοντας «ραντεβού» με την Φλουμινένσε.

Η πρωταθλήτρια του Ασιατικού Champions League επικράτησe με 1-0 της μεξικάνικης Κλουμπ Λεόν χάρη στο γκολ του Σαλκ στο '78 και πλέον καλείται να γλυτώσει το... χαρακίρι απέναντι στους «Πολίτες», η χρηματιστηριακή αξία των οποίων φλερτάρει με τα 5 δισ. δολάρια ενώ η κεφαλαιοποίηση των Ιαπώνων... «σαμουράι», οριακά ξεπερνά τα 900 εκατ. δολάρια.

Ειδικότερα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης αποτιμάται στα 4,99 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes, ενώ ο Νορβηγός επιθετικός «κίλερ», Έρλινγκ Χάαλαντ απέφερε κέρδη 52 εκατ. δολαρίων τους τελευταίους 12 μήνες στην πρωταθλήτρια της Premier League, με τον ίδιο να καταλαμβάνει την 32η θέση μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών στον κόσμο.

Για τη σεζόν 2021-2022, η Σίτι έγινε η 8η ευρωπαϊκή ομάδα που έκανε το τρεμπλ, ενώ κατέγραψε έσοδα 815 εκατ. δολαρίων - τα περισσότερα από οποιαδήποτε σύλλογο στον κόσμο. Eπίσης, ο «εγκέφαλος» στον πάγκο, Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος οδήγησε την ομάδα σε πέντε πρωταθλήματα, αμείβεται ετησίως με 25,1 εκατ. δολάρια. Η Σίτι κατέκτησε την 5η θέση στη λίστα του Forbes για το 2023 με τις πολυτιμότερες ποδοσφαιρικές ομάδες.

Μάλιστα, τα λειτουργικά κέρδη της Σίτι για τη σεζόν 2021-2022 ήταν 175 εκατ. δολάρια που αποτέλεσε ρεκόρ, ενώ η χρηματιστηριακή της αξία έχει εκτοξευθεί τα τελευταία εννέα χρόνια, από 863 εκατομμύρια δολάρια το 2014 σε σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, ενώ μόνο την τρέχουσα χρονιά, η άνοδος ήταν της τάξεως του 18%.

Υπενθυμίζεται πως η Φλουμινένσε είναι η πρώτη φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, καθώς η κάτοχος του Copa Libertadores επικράτησε της Αλ Χιλάλ με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά, στην Τζέντα και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό και περιμένει την αντίπαλό της ανάμεσα στα «κόκκινα διαμάντια» της Ιαπωνίας και την πρωταθλήτρια του Champions League.

Δείτε όλα τα ματς του FIFA Club World Cup αποκλειστικά με ελληνική μετάδοση στο Gazzetta. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά από το Gazzetta.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Μαρινάκη περί «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Την επόμενη εβδομάδα η πώληση του 25% στον Τζιμ Ράτκλιφ έναντι 1,58 δισ.

Υποψίες για «σκιές» στη χορηγία του Κυπέλλου Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider