«Θερμό χειμώνα» προαναγγέλλουν οι αγρότες της Λάρισας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Θερμό χειμώνα» προαναγγέλλουν οι αγρότες της Λάρισας
Βασικά αιτήματα τους η μείωση του κόστους παραγωγής, να γίνουν άμεσα όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους.

Ένα νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων εγκαινίασαν την Τετάρτη αγρότες από διάφορα μέρη της Λάρισας, που συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Πλατυκάμπου με τα τρακτέρ τους. Παράλληλα, προειδοποίησαν για κλιμάκωση τους, κάνοντας λόγο ότι έρχεται ένας «θερμός χειμώνας».

Βασικά αιτήματα των αγροτών είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, να γίνουν άμεσα όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους.

Ζητούν επίσης να υιοθετηθεί η πρόταση της Περιφέρειας για να κατασκευαστεί αγωγός παροχέτευσης του νερού προς το Αιγαίο για να μην πλημμυρίζουν τα χωράφια τους, αλλά και να μη γίνει αναδιάρθρωση στις υφιστάμενες καλλιέργειες στον κάμπο.

«Οι συνάδελφοι αγρότες βρίσκονται σήμερα στον Πλατύκαμπο γιατί παλεύουν για την επιβίωσή τους. Ζητούμε δέσμευση από την κυβέρνηση με άμεσο χρονοδιάγραμμα και με εκτίμηση των απαραίτητων έργων, ώστε να αποστραγγιστεί το νερό από την Κάρλα και αναπλήρωση των στρεμμάτων των συναδέλφων, γιατί δεν θα καλλιεργήσουν για τα επόμενα χρόνια και βεβαίως αποζημιώσεις στο ύψος της πραγματικής ζημιάς και έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Να παραμείνουμε στα χωριά μας», δήλωσε ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Με πληροφορίες από onlarissa.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider