Ένταση μετά τις πορείες για τον Γρηγορόπουλο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένταση μετά τις πορείες για τον Γρηγορόπουλο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο
Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη Σόλωνος και Μπενάκη ενώ στην περιοχή πέφτουν μολότοφ, πέτρες και χημικά. Δεκαπέντε προσαγωγές έγιναν πριν από λίγο στα Εξάρχεια.

Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη Σόλωνος και Μπενάκη ενώ στην περιοχή πέφτουν μολότοφ, πέτρες και χημικά. Δεκαπέντε προσαγωγές έγιναν πριν από λίγο στα Εξάρχεια.

Φωτιές μπήκαν σε δεκάδες κάδους ενώ επίσης, έσπασαν τζαμαρία καταστήματος. Η πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είχε κεντρικό σύνθημα «δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» ενώ οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 στα Προπύλαια, και λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Ήταν 6 Δεκεμβρίου 2008, όταν ο μαθητής έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια, πυροδοτώντας έκρηξη οργής. Το μεσημέρι μαθητές, φοιτητές και σωματεία τίμησαν τη μνήμη του Αλέξη με συγκεντρώσεις και πορείες. Από νωρίς το πρωί στο μνημείο του στα Εξάρχεια κόσμος άφηνε λουλούδια, πανό, σημειώματα και κεριά. Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά την πορεία ομάδα αγνώστων προκάλεσαν ζημιές στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια, σπάζοντας εκδοτήρια και ακυρωτικά μηχανήματα ενώ ξήλωσαν και τμήματα της οροφής. Εκδηλώσεις μνήμης έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ένταση σε Θεσσαλονίκη και Βόλο

Επεισόδια ξέσπασαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση της πορεία με ομάδα κουκουλοφόρων να επιτίθεται με βόμβες μολότοφ προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς ενώ αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Ακόμη, άτομα έχουν βάλει φωτιές σε κάδους στην οδό Ολύμπου ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές.

Επιπροσθέτως, ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (06/12) στον Βόλο καθώς οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης απέναντι σε διαδηλωτές. Άτομα που συμμετείχαν στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, έβαλαν φωτιά σε κάδους και πέταξαν μολότοφ στους αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φθορές στο μετρό της Ομόνοιας μετά την πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο - 47 προσαγωγές ατόμων

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Δρακόντεια» μέτρα της ΕΛΑΣ - Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν

Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider