Επ. Ανταγωνισμού: Έμφαση στις καταγγελίες των καταναλωτών πριν την τελική έκθεση για την Υγεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επ. Ανταγωνισμού: Έμφαση στις καταγγελίες των καταναλωτών πριν την τελική έκθεση για την Υγεία
Έμφαση στις καταγγελίες των καταναλωτών, σχετικά με τις υπηρεσίες υγείας θα δώσει το επόμενο διάστημα Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για τον κλάδο Υγείας.

Έμφαση στις καταγγελίες των καταναλωτών, σχετικά με τις υπηρεσίες υγείας θα δώσει το επόμενο διάστημα η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για τον κλάδο Υγείας.

Αυτό αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννη Λιανό, στο πλαίσιο της τηλεδιαβούλευσης που διοργάνωσε, πρόσφατα, η επιτροπή σε συνέχεια της δημοσίευσης της Ενδιάμεσης Έκθεσης για την Κλαδική Έρευνα στην Υγεία. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος θα δοθεί έμφαση, σε συνεργασία με τις οργανώσεις και τους αρμόδιους φορείς, στις καταγγελίες, τα παράπονα και τα σχόλια των ίδιων των καταναλωτών.

Η τηλεδιαβούλευση σχεδιάστηκε με την προοπτική να λειτουργήσει ως ένα διαδραστικό φόρουμ μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων και καταναλωτών για την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις ανταγωνιστικές συνθήκες στην αγορά της παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας και συναφών υπηρεσιών ασφάλισης στην Ελλάδα ενόψει της δημοσίευσης της τελικής έκθεσης.

Υπενθυμίζεται, ότι η κλαδική μελέτη αφορά στην περίοδο 2017-2022 αλλά, όπως σημείωσε ο κ. Λιανός, το περιβάλλον πλέον έχει αλλάξει, καθώς έχει αυξηθεί η συγκέντρωση στον κλάδο κι αυτό, αυτομάτως, αλλάζει και η βάση, επί της οποίας θα εξετάζονται οι μελλοντικές συνέργειες και οι κάθετες ή οριζόντιες συγκεντρώσεις.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ των βασικών συμπερασμάτων της ενδιάμεσης έκθεσης (αφορά στην περίοδο 2017-22) είναι ότι, η δομή των ιδιωτικών υπηρεσίων υγείας έχει μέτρια συγκέντρωση, αλλά εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με την τάση εξαγορών και τη δραστηριοποίηση μεγάλων παρόχων, καθώς και για το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών και μείωσης της ποιότητας, για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Επίσης, η πλειονότητα των συμμετεχόντων στην μελέτη θεωρεί ότι υφίστανται ρυθμιστικά εμπόδια.

Η ομάδα εργασίας της κλαδικής έρευνας θα αξιοποιήσει τις θέσεις και τα σχόλια που έλαβε κατά τη δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να επικαιροποιήσει τα ευρήματά της και να προχωρήσει στη σύνταξη και δημοσίευση της τελικής έκθεσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το βίντεο της τηλεδιαβούλευσης από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηλεκτρονικός έλεγχος διακίνησης φαρμάκων: «Τσουχτερά» τα πρόστιμα για τους παραβάτες

8 τρόποι για να αποφύγετε τον πόνο στον αυχένα

Νέες διοικήσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Ζάππειο

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider