Μπλίνκεν: Εκτός προγράμματος επαφή με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπλίνκεν: Εκτός προγράμματος επαφή με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς
Σύμφωνα με πληροφορίες, Μπλίνκεν και Αμπάς συζήτησαν τις προσπάθειες για «αποκατάσταση ηρεμίας και σταθερότητας» στη Δυτική Όχθη.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν είχε σήμερα συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα καθώς η διεθνής κοινότητα φοβάται ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μπορεί να επεκταθεί στη Δυτική Όχθη.

Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, που προκλήθηκε από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, έπειτα από πολλές επισκέψεις του στο Ισραήλ και στην Ιορδανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η συνάντηση του Μπλίνκεν και του Παλαιστίνιου προέδρου δεν υπήρχε στο πρόγραμμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ, που είχε γίνει γνωστό στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Μπλίνκεν και Αμπάς συζήτησαν τις προσπάθειες για «αποκατάσταση ηρεμίας και σταθερότητας» στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης «να σταματήσει η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων και να υπάρξει λογοδοσία γι' αυτό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπλίνκεν: Στην Άγκυρα σήμερα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ισραήλ: Διαδηλωτές έξω από την κατοικία του Νετανιάχου τον καλούν να παραιτηθεί

Ισραηλινός υπερθενικιστής υπουργός: Μια πυρηνική βόμβα στη Γάζα αποτελεί «εναλλακτική επιλογή»

gazzetta
gazzetta reader insider insider