United Auto Workers: Προθεσμία για λύση ή απεργίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
United Auto Workers: Προθεσμία για λύση ή απεργίες
«Χειρόφρενο» έχει τραβήξει το UAW, το σωματείο εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Αμερικής με την παραγωγή να κλυδωνίζεται.

«Χειρόφρενο» έχει τραβήξει το UAW, το σωματείο εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Αμερικής με την παραγωγή να κλυδωνίζεται. Ο πρόεδρος του σωματείου United Auto Workers, Shawn Fain δήλωσε ότι εάν δεν σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος προς την επίτευξη συμφωνίας με τις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έως την Παρασκευή, θα προκηρυχθούν νέες απεργίες.

Αυτή τη στιγμή, περίπου 13.000 εργαζόμενοι σε εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων απεργούν σε τρεις διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ, κατεβάζοντας «ταχύτητα» στα εργοστάσια της Ford Motor, της General Motors και της Stellantis, με το σωματείο να δηλώνει πως θα καλέσει σε απεργία περισσότερους εργαζόμενους αν χρειαστεί.

«Είμαστε διαθέσιμοι όλο το 24ωρο για να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία που θα αναγνωρίζει τις θυσίες και τη συνεισφορά των μελών μας σε αυτά τα κέρδη ρεκόρ», δήλωσε ο Fain σε μια ζωντανή αναμετάδοση. «Ακόμα οι τρεις μεγάλοι απέτυχαν να ξεκινήσουν τη δουλειά τους».

Εκπρόσωπος της GM ανέφερε ότι «συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε καλή τη πίστη με το σωματείο για να καταλήξουμε σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό προς όφελος των μελών της ομάδας, των πελατών, των προμηθευτών και των κοινοτήτων μας στις ΗΠΑ».

Από την πλευρά της η Stellantis ανέφερε ότι επαννεκκίνησε τις διαπραγματεύσεις με το σωματείο τη Δευτέρα, κάτι που επιβεβαίωσε και το σωματείο. «Συνεχίζουμε να ακούμε το UAW για να προσδιορίσουμε πού μπορούμε να συνεργαστούμε και θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε καλόπιστα μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία», ανέφερε.

Τέλος, εκπρόσωπος της Ford δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι η εταιρεία αναπτύσσει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση περισσότερων στάσεων εργασίας: «Συμπέρασμα: Εργαζόμαστε όλοι για την αναζήτηση μιας win-win λύσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι τιμές του ελαιόλαδου - «Άλμα» πάνω από 130% σε έναν χρόνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider