Bloomberg: Οι Ελβετοί θα πληρώσουν τα πιο πολλά για να δουν την Taylor Swift

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Οι Ελβετοί θα πληρώσουν τα πιο πολλά για να δουν την Taylor Swift
Το φθηνότερο εισιτήριο για την συναυλία της στη Ζυρίχη κοστίζει 167,50 ελβετικά φράγκα, ενώ στη Βαρσοβία 43.

Οι Ελβετοί θαυμαστές της πληρώνουν τα περισσότερα για να δουν την ποπ σταρ Taylor Swift.

Το φθηνότερο εισιτήριο για την περιοδεία Eras της Αμερικανίδας τραγουδίστριας και τραγουδοποιού στη Ζυρίχη τον Ιούλιο του 2024, θα κοστίζει 167,50 ελβετικά φράγκα (192,57 δολάρια), σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα NZZ am Sonntag.

Αυτό είναι το πιο ακριβό εισιτήριο για την Taylor Swift στην Ευρώπη, αναφέρει η εφημερίδα. Στη Βαρσοβία, οι Swifties - όπως είναι γνωστοί οι θαυμαστές της τραγουδίστριας- θα πληρώσουν περίπου τέσσερις φορές λιγότερα για την ίδια παράσταση, ποσό που ισοδυναμεί με περίπου 43 φράγκα.

«Στην Ελβετία, το κόστος παραγωγής είναι υψηλότερο από ό,τι σε άλλες χώρες», είπε στο NZZ ο Όλιβερ Νίντερμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της Ticketcorner, που διοργάνωσε την προπώληση εισιτηρίων, επικαλούμενος το ενοίκιο του σταδίου και τα μισθολογικά κόστη.

Τα εισιτήρια για τις δύο παραστάσεις της κυκλοφόρησαν αυτόν τον μήνα και έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Το στάδιο Letzigrund της Ζυρίχης, χωρητικότητας 45.000 θεατών, είναι μικρό σε σύγκριση με άλλες αρένες όπου θα εμφανιστεί ο Swift. Θα κάνει έξι εμφανίσεις στο στάδιο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 90.000 οπαδούς.

«Οι καλλιτέχνες γνωρίζουν καλά την ελβετική αγοραστική δύναμη», είπε ο Νίντερμαν. Στην Ελβετία, γενικά κερδίζουν περισσότερα ανά παράσταση από οπουδήποτε αλλού, ανέφερε η εφημερίδα.

Η διεθνής περιοδεία της Swift ξεκίνησε στο Glendale της Αριζόνα τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2024. Σύμφωνα με το περιοδικό Pollstar, που ειδικεύεται στη μουσική βιομηχανία, οι 131 συναυλίες της θα αποφέρουν πωλήσεις περίπου 1,3 δισ. δολάρια, ποσό που την καθιστά τη μεγαλύτερη εισπρακτική περιοδεία στην ιστορία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider