Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα επενδύσει ισχυρά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα επενδύσει ισχυρά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Η ΕΕ θα επενδύσει ισχυρά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική» με τρόπο επωφελή για τις τοπικές κοινωνίες, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τις κοινές δηλώσεις της με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα στις Βρυξέλλες.

«Η ΕΕ θα επενδύσει ισχυρά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική» με τρόπο επωφελή για τις τοπικές κοινωνίες, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τις κοινές δηλώσεις της με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα στις Βρυξέλλες.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι η Σύνοδος ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, που πραγματοποιείται σήμερα 17/7 και αύριο 18/7, είναι η πρώτη εδώ και οκτώ χρόνια. «Ο κόσμος έχει σίγουρα αλλάξει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Περάσαμε μια παγκόσμια πανδημία, έχουμε έναν μεγάλο πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής. Χρειαζόμαστε λοιπόν τους στενούς μας φίλους να είναι δίπλα μας σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς», ανέφερε.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής χαιρέτισε την επανεμφάνιση της Βραζιλίας «ως μεγάλου παράγοντα στην παγκόσμια σκηνή. Είναι επίκαιρο και ήδη δίνει θετική ώθηση στη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο περιοχών μας. Θέλουμε να εργαστούμε σκληρά χέρι-χέρι μαζί σας για να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας», όπως επισήμανε. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι ο στόχος είναι η διευθέτηση τυχόν διαφορών που απομένουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να πραγματοποιηθεί η συμφωνία ΕΕ-MERCOSUR. «Θέλουμε να είμαστε ο εταίρος που έχει μαζί σας μια win-win συμφωνία από την οποία επωφελούνται και οι δύο πλευρές» προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αλλάζει το παιχνίδι των προεκλογικών παροχών - Τι φέρνει η εμπλοκή του Δημοσιονομικού Συμβουλίου

Γιατί όλοι στις πλατείες των χωριών μιλάνε για τον δύσκολο χειμώνα που μας έρχεται

Διατακτικές σίτισης: Πότε είναι αφορολόγητες - Τι ισχύει για κουπόνια, δωροεπιταγές

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider