Προβλήματα και σήμερα στην Τράπεζα Θεμάτων – Νέα κυβερνοεπίθεση σε όλο το δίκτυο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προβλήματα και σήμερα στην Τράπεζα Θεμάτων – Νέα κυβερνοεπίθεση σε όλο το δίκτυο
Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που θα μπορεί η Γ‘ Λυκείου να δώσει εξετάσεις καθώς όσα παιδιά δεν εξετάστηκαν χθες θα εξετάζονταν σήμερα.

Τα προβλήματα με την Τράπεζα Θεμάτων στις εξετάσεις των μαθητών στα σχολεία συνεχίστηκαν και την Τρίτη, καθώς νωρίς το πρωί δέχθηκε καινούρια κυβερνοεπίθεση, όπως αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης. Το πρόβλημα φαίνεται να έχει αποκατασταθεί αλλά υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις με τα θέματα λόγω της επίθεσης που επηρέασε όλες τις πλατφόρμες. Συγκεκριμένα, μεγάλες καθυστερήσεις υπάρχουν, στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσπρωτία, στην Ηλεία, στην Κέρκυρα, στο Κερατσίνι.

Ο κ. Κόπτσης φιλοξενούμενος στον ΑΝΤ1 είπε πως χθες η πλατφόρμα δεχόταν ταυτοχρόνως 280.000 επισκέψεις το δευτερόλεπτο από τους χάκερ, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος. Παράλληλα ανέφερε πως πως γίνονται προσπάθειες ανάταξης του προβλήματος, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στις Πανελλήνιες καθώς σε αυτές τα θέματα προκύπτουν και διανέμονται από άλλο, ανεξάρτητο δίκτυο.

Χθες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα είχε καταρρεύσει και άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 09:30 το πρωί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει πολύ η διαδικασία των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, αλλάζοντας συνολικά το πρόγραμμα. Επίσης αναβλήθηκαν οι εξετάσεις της Α’ και Β’ Λυκείου σε αρκετά σχολεία, ενώ σε ορισμένα και της Γ’ Λυκείου με αποτέλεσμα να γίνουν σήμερα οι εξετάσεις.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που θα μπορεί η Γ‘ Λυκείου να δώσει εξετάσεις καθώς όσα παιδιά δεν εξετάστηκαν χθες θα εξετάζονταν σήμερα. Την Πέμπτη 1/6 ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή 2/6 για τα ΓΕΛ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραγωγή τροφής στο διάστημα: Τα σχέδια της NASA που θα φέρουν επανάσταση στη διατροφή

Η Blueground εξαγόρασε την πλατφόρμα ενοικίασης επιπλωμένων διαμερισμάτων Nestpick

«Ένεση» 3,3 δισ. δολαρίων από την κεντρική τράπεζα Κίνας στη διατραπεζική αγορά

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider