Μεντβέντεφ: Προληπτικό πλήγμα από τη Ρωσία αν η Ουκρανία δεχθεί πυρηνικά όπλα από τη Δύση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεντβέντεφ: Προληπτικό πλήγμα από τη Ρωσία αν η Ουκρανία δεχθεί πυρηνικά όπλα από τη Δύση
«Υπάρχουν αμετάκλητοι νόμοι του πολέμου. Αν η κατάσταση φθάσει στα πυρηνικά όπλα, θα πρέπει να υπάρξει προληπτικό πλήγμα», δήλωσε.

Η Ρωσία θα πρέπει να εξαπολύσει προληπτικό πλήγμα, αν η Δύση δώσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. «Υπάρχουν αμετάκλητοι νόμοι του πολέμου. Αν η κατάσταση φθάσει στα πυρηνικά όπλα, θα πρέπει να υπάρξει προληπτικό πλήγμα», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Εχθές, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας προειδοποίησε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει δεκαετίες, με περιόδους μαχών που θα διακόπτονται από εκεχειρίες.

«Αυτή η σύγκρουση θα διαρκέσει πάρα πολύ καιρό, πιθανότατα δεκαετίες», είπε ο κ. Μεντβιέντεφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βιετνάμ, σύμφωνα με το RIA. «Όσο υπάρχει τέτοια κυβέρνηση εκεί, θα έχουμε (...) τρία χρόνια εκεχειρία, δυο χρόνια πολέμου και πάλι από την αρχή», προέβλεψε, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό της Μόσχας πως στο Κίεβο κυβερνούν ναζί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Neuralink: Η εταιρεία εγκεφαλικών τσιπ του Έλον Μασκ ετοιμάζεται για δοκιμές σε ανθρώπους

«Ένεση» 1,8 δισ. δολαρίων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης μέσα στο 2023

Βρετανία: Άνοδος των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο - Πάνω από τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider