Κρεμλίνο: «Τρομοκρατική ενέργεια» η δολοφονία στρατιωτικού μπλόγκερ - Κίεβο και Ναβάλνι κατηγορεί η Μόσχα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρεμλίνο: «Τρομοκρατική ενέργεια» η δολοφονία στρατιωτικού μπλόγκερ - Κίεβο και Ναβάλνι κατηγορεί η Μόσχα
Η δολοφονία του γνωστού Ρώσου στρατιωτικού μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι χθες Κυριακή στην Αγία Πετρούπολη ήταν «μια τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ

Η δολοφονία του γνωστού Ρώσου στρατιωτικού μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι χθες Κυριακή στην Αγία Πετρούπολη ήταν «μια τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επικαλούμενος τη ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν την Ουκρανία με την επίθεση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Πεσκόφ τόνισε ότι πρόκειται «για μια τρομοκρατική ενέργεια».

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε ο ίδιος. «Βλέπουμε να γίνονται αρκετά σταθερά βήματα προς τη σύλληψη υπόπτων. Ας είμαστε υπομονετικοί και ας περιμένουμε τις επόμενες ανακοινώσεις από τις ειδικές υπηρεσίες, που εργάζονται πάνω στην υπόθεση».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι υπάρχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας συμμετείχαν στην προετοιμασία της επίθεσης, ενώ τόνισε ότι το Κίεβο στηρίζει τις τρομοκρατικές ενέργειες και ενδέχεται να κρύβεται πίσω από τον φόνο του Τατάρσκι.

Παρόμοιους ισχυρισμούς διατύπωσε και η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας, η οποία ανέφερε πως το το Κίεβο με την συνέργεια υποστηρικτών του φυλακισμένου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι οργάνωσε και πραγματοποίησε την επίθεση που σκότωσε τον υποστηρικτή του Κρεμλίνου και του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι.

«Αποδείχθηκε ότι η τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε στις 2 Απριλίου στην Αγία Πετρούπολη (...) σχεδιάσθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες στρατολόγησαν πράκτορες μεταξύ των συνεργών του υποτιθέμενου Ταμείου του Αγώνα κατά της Διαφθοράς», της απαγορευμένης οργάνωσης του φυλακισμένου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας αναφέροντας το όνομα της βασικής ύποπτης που έχει συλληφθεί και κρατείται Ντάρια Τρεπόβα.

Ο Πεσκόφ τόνισε ακόμα ότι τα μέτρα ασφαλείας για την Γιορτή της Νίκης, στις 9 Μαΐου, θα είναι αυξημένα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Νεκρός γνωστός στρατιωτικός μπλόγκερ από έκρηξη που σημειώθηκε σε καφετέρια στην Αγία Πετρούπολη

Ρωσία: Στους 32 οι τραυματίες από την έκρηξη σε καφέ που κόστισε τη ζωή σε στρατιωτικό μπλόγκερ

Ουκρανία: Η Βάγκνερ κατέλαβε το δημαρχείο της Μπαχμούτ - Σφυροκοπείται η Κοσταντίνιβκα

gazzetta
gazzetta reader insider insider