Τουρκικό ΥΠΕΞ: Έγκλημα μίσους το κάψιμο της σημαίας μας στην Δανία

Newsroom
Μοιράσου το
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Έγκλημα μίσους το κάψιμο της σημαίας μας στην Δανία
Η ισλαμοφοβία, οι διακρίσεις και η ξενοφοβία φτάνουν σε ανησυχητικά επίπεδα στην Ευρώπη, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην καταδίκη του καψίματος της τουρκικής σημαίας και του Κορανιού, έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη, προέβη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, η συγκεκριμένη πράξη έδειξε ότι για άλλη μια φορά ξεκάθαρα η ισλαμοφοβία, οι διακρίσεις και η ξενοφοβία φτάνουν σε ανησυχητικά επίπεδα στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αυτή η απεχθής πράξη συνιστά έγκλημα μίσους.

Αναλυτικά το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βδελυρά επίθεση εναντίον του ιερού μας βιβλίου, του ιερού Κορανίου και της ένδοξης σημαίας μας, στις 24 Μαρτίου στη Δανία.

Δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση ότι αυτή η απεχθής πράξη, που συνιστά έγκλημα μίσους, επιτρέπεται υπό το όνομα της ελευθερίας της έκφρασης.

Αυτή η ενέργεια, που έλαβε χώρα τον τρέχοντα μήνα του Ραμαζανιού, έδειξε για άλλη μια φορά ξεκάθαρα ότι η ισλαμοφοβία, οι διακρίσεις και η ξενοφοβία φτάνουν σε ανησυχητικά επίπεδα στην Ευρώπη κάθε μέρα που περνά και ότι δεν έχουν αντληθεί μαθήματα από το παρελθόν.

Έχει αναφερθεί στις αρχές της Δανίας ότι καταδικάζουμε και διαμαρτυρόμαστε αυτή την ενέργεια με τον πιο έντονο τρόπο.

Καλούμε τις αρχές της Δανίας να αναλάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των δραστών αυτού του εγκλήματος μίσους και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να αποτρέψουν τέτοιες προκλήσεις που στοχεύουν την κοινωνική ειρήνη και την ειρηνική συνύπαρξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.