Αυγενάκης: Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους έπεσαν τότε για να είμαστε εμείς ελεύθεροι

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυγενάκης: Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους έπεσαν τότε για να είμαστε εμείς ελεύθεροι
Ο υφυπ. Αθλητισμού εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στο Ηράκλειο.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στο Ηράκλειο και σε αυτό συνέτεινε ο καλός καιρός. Μαθητές, μαθήτριες και στρατευμένα νιάτα, κρατώντας την γαλανόλευκη, χειροκροτήθηκαν από τους πολίτες που είχαν σταθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με το πέρας της παρέλασης δήλωσε: «Χρόνια πολλά στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες. Με το μυαλό και τη σκέψη μας στους 57 νεκρούς του πρόσφατου δυστυχήματος των Τεμπών γιορτάζουμε και σήμερα την εθνική επέτειο αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους έπεσαν τότε για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και να οραματιζόμαστε μια πατρίδα ασφαλή και σύγχρονη. Ενωμένοι προχωράμε».

Το «παρών» στην παρέλαση έδωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, βουλευτές, τοπικοί φορείς αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ο οποίος, αφού ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανέφερε: «Είθε [...] καθημερινά να γινόμαστε άξιοι της ελευθερίας που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας» συμπληρώνοντας ότι την ώρα που εμείς γιορτάζουμε την ελευθερία δεν είναι δυνατόν η σκέψη μας να μην είναι «σε άλλα μήκη και πλάτη της Γης όπου πολεμικές συρράξεις και εμφύλιοι πόλεμοι απειλούν την ελευθερία προσώπων και λαών. Να ευχόμαστε και γι' αυτούς να έχουν το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας» συμπλήρωσε ο κ. Ευγένιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Από την Παρασκευή ξεκινά η καταβολή των αυξημένων συντάξεων - Τα ποσά με παραδείγματα

Πού ανοίγει νέο κατάστημα Taco Bell

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για νέους από τη ΔΥΠΑ με επιδότηση 17.500 ευρώ - Έμφαση στις γυναίκες

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider