Credit Suisse: Τη νομική οδό εξετάζουν ομολογιούχοι για το «κούρεμα» των AT1

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Τη νομική οδό εξετάζουν ομολογιούχοι για το «κούρεμα» των AT1
Το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εξετάζουν ομολογιούχοι της Credit Suisse, μετά την ανακοίνωση του deal εξαγοράς της από την UBS, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται και το «κούρεμα» των AT1. 

Το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εξετάζουν ομολογιούχοι της Credit Suisse, μετά την ανακοίνωση του deal εξαγοράς της από την UBS, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται και το «κούρεμα» των AT1.

Η δικηγορική εταιρεία «Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan» που έχει έδρα την Καλιφόρνια ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει φέρει κοντά μια ομάδα δικηγόρων από την Ελβετία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, μετά τη συμφωνία για τη διάσωση της Credit Suisse.

Όπως έκανε γνωστό, η ομάδα βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με μια σειρά από κατόχους ομολόγων AT1, «σχετικά με πιθανές νομικές ενέργειες που έχουν στη διάθεσή τους μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης των UBS και Credit Suisse».

Ο David Benamou, επικεφαλής επενδύσεων στην Axiom Alternative Investments και κάτοχος ομολόγων AT1, δήλωσε στο CNBC σήμερα ότι θα συμμετείχε σε αγωγή από κοινού «πιθανώς με τους περισσότερους κατόχους ομολόγων», όπως σημείωσε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg και βάσει και της συμφωνίας που ανακοινώθηκε για την εξαγορά της πολύπαθης ελβετικής τράπεζας από την UBS, το βάρος της διάσωσης θα πέσει και στις πλάτες των φορολογουμένων.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει, η έκθεση των φορολογουμένων πολιτών στη διάσωση της Credit Suisse ανέρχεται σε 109 δισ. ελβετικά φράγκα ή σε 12.500 ελβετικά φράγκα (13.500 δολ.) ανά άτομο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Εφιάλτης» 11 ημερών: Το χρονικό για το πώς «γονάτισαν» 4+1 τράπεζες

Moody's: Υποβάθμισε τις προοπτικές της UBS σε αρνητικές μετά το deal εξαγοράς της Credit Suisse

gazzetta
gazzetta reader insider insider