Credit Suisse: «Όπου φύγει φύγει» το προσωπικό - Μαζικές αιτήσεις για πρόσληψη σε ανταγωνιστές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: «Όπου φύγει φύγει» το προσωπικό - Μαζικές αιτήσεις για πρόσληψη σε ανταγωνιστές
Ανταγωνιστικές τράπεζες και άλλες εταιρείες από τη Σιγκαπούρη μέχρι το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη να δέχονται έναν άνευ προηγουμένου αριθμού αιτήσεων πρόσληψης.

Πλημμύρα εξόδου στελεχών σημειώνεται στην Credit Suisse τις τελευταίες ημέρες, με τις ανταγωνιστικές τράπεζες και άλλες εταιρείες από τη Σιγκαπούρη μέχρι το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη να δέχονται έναν άνευ προηγουμένου αριθμού αιτήσεων πρόσληψης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg μια εταιρεία στη Σιγκαπούρη συνομίλησε με περίπου 30 τραπεζίτες της Credit Suisse σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας τη Δευτέρα, ενώ μια άλλη εταιρεία προσλήψεων στο Χονγκ Κονγκ συνομιλεί με περισσότερους από 20 ανώτερους επενδυτικούς τραπεζίτες από την περασμένη εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, μια εταιρεία που επικεντρώνεται στις προσλήψεις διευθυνόντων συμβούλων είπε ότι έχει λάβει τέτοιες κλήσεις από αργά την Παρασκευή, ειδικά για το wealth management.

Ένας «κυνηγός κεφαλών στο Λονδίνο» - όπου η Credit Suisse απασχολεί περίπου 5.500 άτομα, σύμφωνα με τον ιστότοπό της - είπε ότι δέχεται κλήσεις όλο το Σαββατοκύριακο, ιδιαίτερα από εκείνες στο τμήμα μετοχών όπου η επικάλυψη με τις υπάρχουσες δραστηριότητες της UBS είναι εκτεταμένη. Ωστόσο, η προοπτική άλλων εταιρειών να προχωρήσουν σε μια πληθώρα προσλήψεων με επίκεντρο την Credit Suisse είναι απίθανη.

Στη Νέα Υόρκη, ένας άλλος «κυνηγός κεφαλών» δήλωσε ότι αρκετές χιλιάδες άτομα στην Credit Suisse ήλπιζαν να ενταχθούν στην Credit Suisse First Boston - το spinoff επενδυτικής τραπεζικής στο επίκεντρο των προηγούμενων προσπαθειών αναδιάρθρωσης της ελβετικής τράπεζας. Αυτό τώρα φαίνεται απίθανο να συμβεί και πολλοί θα ελπίζουν να ενταχθούν στην UBS, σύμφωνα με τον Michael Nelson, διευθύνοντα σύμβουλο στην εταιρεία προσλήψεων Quest Group στη Νέα Υόρκη.

«Εάν δεν πάνε στην CSFB, θα πρέπει να μεταναστεύσουν στην UBS σταθερού εισοδήματος, η οποία είναι πολύ μικρότερη επιχείρηση από την Credit Suisse», είπε σε συνέντευξή του. «Υποθέτω ότι θα τους διώξουν και θα τους βγάλουν στο δρόμο».
Ο καταιγισμός των αιτήσεων υπογραμμίζει το αυξημένο άγχος του προσωπικού της Credit Suisse εν μέσω της εξαγοράς που έχει περιγραφεί από τον πρόεδρο της UBS, Colm Kelleher, ως «διάσωση έκτακτης ανάγκης».

Ωστόσο, η αναζήτησή τους για νέες ευκαιρίες έρχεται σε σύγκρουση με την δύσκολη αγορά εργασίας όπου μεγάλες τράπεζες από την Goldman Sachs έως τη Nomura περικόπτουν θέσεις καθώς οι πελάτες παραμένουν στο περιθώριο, είτε πρόκειται για dealmaking είτε για διαπραγμάτευση.

«Ενθαρρύνουμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους σε ένα δύσκολο περιβάλλον», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Credit Suisse με έδρα τη Σιγκαπούρη, απαντώντας σε ερωτήματα του Bloomberg. «Τελικά, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε μια ομαλή μετάβαση και να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας όσο το δυνατόν καλύτερα».
Ο Will Tan, CEO της εταιρείας προσλήψεων Principal Partners με έδρα τη Σιγκαπούρη, δήλωσε ότι οι προσεγγίσεις από το προσωπικό της Credit Suisse έχουν ενταθεί τον τελευταίο μήνα και η εταιρεία δέχεται ακόμη περισσότερα βιογραφικά τώρα από την τράπεζα σε όλη την Ασία.

«Τα καλύτερα στην Credit Suisse μάλλον έχουν ήδη περάσει», είπε ο Tan και επεσήμανε το απαιτητικό περιβάλλον για προσλήψεις. «Σίγουρα δεν υπάρχουν αρκετές για όλους».

Οι εργαζόμενοι στη συμβουλευτική επενδύσεων, τη συμμόρφωση, το νομικό τμήμα και στον έλεγχο ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας τους, λόγω της επικάλυψης καθηκόντων με την UBS, ενώ οι διαχειριστές σχέσεων μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση.

Καλωσορίζοντας νέους συναδέλφους

Κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο CEO της UBS Ralph Hamers τόνισε ότι η συγχώνευση υποστηρίζει τις φιλοδοξίες της εταιρείας για την ανάπτυξη του wealth management στην Αμερική και την Ασία. Πρόσθεσε ότι η UBS ανυπομονεί να καλωσορίσει νέους πελάτες και συναδέλφους σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η UBS ήταν σαφής ότι θα υπάρξουν περικοπές θέσεων εργασίας, με την επενδυτική τράπεζα που κληρονομεί πιθανόν να επηρεαστεί ιδιαίτερα. Αν και δεν δόθηκε αριθμός για τις περικοπές θέσεων εργασίας, πηγές του Bloomberg εκτιμούν ότι οι περικοπές θα μπορούσαν να είναι πολλαπλάσιες των υπαρχόντων σχεδίων της Credit Suisse να απολύσει 9.000 άτομα.

Αρκετοί «βετεράνοι» της Credit Suisse στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν βοήθεια και συμβουλές, με τη Hanadi Al Hamoui με έδρα το Λονδίνο -η οποία πέρασε μια δεκαετία στην ελβετική τράπεζα- να προσκαλεί τους πρώην συναδέλφους της να επικοινωνήσουν αν μπορεί να βοηθήσει, σύμφωνα με μια ανάρτηση της στο Linkedin. Άλλοι στον κόσμο των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, όπως η Spartan Advisors, οσμίζονται επίσης ευκαιρίες για να προσλάβουν ταλέντα, ζητώντας από το επηρεαζόμενο προσωπικό να απευθυνθεί σε αυτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η προσοχή τώρα στη Fed μετά τη διάσωση της Credit Suisse

DBRS: Επαρκή τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών για τις επιπτώσεις από την Sillicon Valley Bank

Attica Bank: Σε κομβικό σημείο η νέα συμφωνία μετόχων – Στην πόρτα εξόδου η Thrivest

gazzetta
gazzetta reader insider insider