Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό κορίτσι 2,5 ετών σε βρεφοκομείο - Εντολή Πλεύρη για προκαταρκτική έρευνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό κορίτσι 2,5 ετών σε βρεφοκομείο - Εντολή Πλεύρη για προκαταρκτική έρευνα
Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στο δημοτικό βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης με εντολή Πλεύρη.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως το άτυχο παιδί άφησε την τελευταία του πνοή στο δημοτικό βρεφοκομείο «Αγιος Στυλιανός», στη Θεσσαλονίκη.

Το κοριτσάκι εντόπισαν νεκρό το πρωί εργαζόμενοι του βρεφοκομείου και επί τόπου έσπευσε ιατροδικαστής, προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος.

Για τα αίτια θανάτου του παιδιού αναμένεται να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομίστουν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί, η ιαροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίεβο: Ειρηνευτικές συνομιλίες όταν η Ρωσία αποχωρήσει από την Ουκρανία

Σχοινάς: Μια δημοκρατική Ρωσία θα ήταν η απόλυτη εγγύηση της ασφάλειας στην Ευρώπη

Ανεξαρτητοποιήθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ η Αγγελική Αδαμοπούλου

gazzetta
gazzetta reader insider insider