Σκρέκας: Μια από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη πετύχαμε και τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Μια από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη πετύχαμε και τον Ιανουάριο
Η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει και για τον Ιανουάριο μια από τις πανευρωπαϊκά φθηνότερες τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει και για τον Ιανουάριο μια από τις πανευρωπαϊκά φθηνότερες τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΥΠΕΝ, και προστίθεται πως τα στοιχεία που δημοσίευσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης HEPI (Household Energy Price Index) δείχνουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, συνεχίζει να παράγει απτά αποτελέσματα για τους Έλληνες καταναλωτές.

Τον Ιανουάριο στη χώρα μας η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 24,16 λεπτά, αρκετά πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα κυμαινόμενα τιμολόγια, ο οποίος είναι 36,45 λεπτά. Για ακόμα έναν μήνα είμαστε πολύ φθηνότεροι ακόμα κι από χώρες με ώριμες αγορές ενέργειας, όπως η Ιταλία (60,4 λεπτά), η Μεγάλη Βρετανία (46,6 λεπτά), η Γερμανία (35,93 λεπτά) κλπ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως προκύπτει από τον πίνακα HEPI Ιανουαρίου, για ουσιαστική στήριξη των καταναλωτών, διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και ενεργειακή επάρκεια σε προσιτές τιμές, έχουν λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά. Για πολλούς μήνες στη σειρά, η Ελλάδα έχει μια από τις φθηνότερες τιμές λιανικής στην ηλεκτρική ενέργεια, σε όλη την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και η αστάθεια στις αγορές παρατείνεται. Θα συνεχίζουμε αποφασιστικά για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κρίση, όπως έχει δεσμευτεί ενώπιον των Ελληνίδων και των Ελλήνων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την πολιτική που ακολουθούμε και τα αποτελέσματα της οποίας φαίνονται στους πίνακες του HEPI, αλλά κυρίως στους λογαριασμούς των Ελλήνων καταναλωτών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας για «Έξυπνες Πόλεις»: Η κυβέρνηση κάνει πράξη την απαίτηση για την Πράσινη Μετάβαση

Νορβηγία: H ενεργειακή κρίση «έσπρωξε» σε ρεκόρ τα κέρδη της Equinor το 2022

«Αλλεργικοί» στη φορολογία οι Big Oil παρά τα κέρδη - ρεκόρ 200 δισ. δολαρίων το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider