Ισραήλ: 7 νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες από «τρομοκρατική επίθεση» στην Ιερουσαλήμ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: 7 νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες από «τρομοκρατική επίθεση» στην Ιερουσαλήμ
Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε μια επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν εννέα Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 16.

Τελευταία ενημέρωση: 21:43

Εφτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα τοπικά media, πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση» από την οποία έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 10 άτομα.

Η ισραηλινή υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) ανέφερε πως ο δράστης «εξουδετερώθηκε», χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την «αποκρουστική» επίθεση, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να κάνει λόγο για «προφανώς τρομοκρατική ενέργεια». Το υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι είναι σε επαφή με τις αντίστοιχες ισραηλινές υπηρεσίες και ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια τροποποίηση στην περιοδεία που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στη Μέση Ανατολή ο υπουργός Άντονι Μπλίνκεν τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε μια επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν εννέα Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 16. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, στόχος ήταν μέλη της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ που σχεδίαζαν μια επίθεση στο Ισραήλ.

Επεισόδια ξέσπασαν και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Όχθης. Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων στο Αλ Ραμ, κοντά στην Ιερουσαλήμ, υπό συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί. Από τις αρχές του έτους έχουν σκοτωθεί 30 Παλαιστίνιοι – άμαχοι ή μέλη ενόπλων οργανώσεων – σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς πολίτες ή με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider