CNN Turk: O Μητσοτάκης μας ειρωνεύεται και μας βάζει στο στόχαστρo - Aνησυχία για τα δημοσιεύματα για Ερντογάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CNN Turk: O Μητσοτάκης μας ειρωνεύεται και μας βάζει στο στόχαστρo - Aνησυχία για τα δημοσιεύματα για Ερντογάν
Τουρκία
Συνεχίζονται οι αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ για τον αμυντικό εξοπλισμό της Ελλάδας, με το CNN Turk να κάνει εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τα Rafale, τα F-16 Viper και τα F-35.

Συνεχίζονται οι αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ για τον αμυντικό εξοπλισμό της Ελλάδας, με το CNN Turk να κάνει εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τα Rafale, τα F-16 Viper και τα F-35, ενώ παράλληλα κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βάζει στο στόχαστρο την χώρα τους.

Αναλυτικά, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, στο CNN Turk αναφέρουν:

«Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά έβαλε στο στόχαστρο του την Τουρκία και έκανε αναφορά στις συνομιλίες Τουρκίας-HΠΑ για τα F-16. Τι είπε ο Μητσοτάκης; ''Όταν εκείνοι προσπαθούν για τις πιθανότητες συνεχίζεται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μαχητικών της Ελλάδας'' και δήθεν μας ειρωνεύτηκε.

Ο Μητσοτάκης τόνισε πως μέχρι το τέλος του 2024 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα 24 γαλλικά μαχητικά Rafale και ανακοίνωσε πως τώρα σειρά έχει η αγορά των 20 F-35. Επίσης ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τα επόμενα 4 χρόνια η Ελλάδα σχεδιάζει να δαπανήσει 10 με 14 δισ. ευρώ και 83 μαχητικά F-16 της Ελλάδας θα εκσυγχρονιστούν σε επίπεδο Block 70 Viper. Το κόστος της συμφωνίας που υπογράφηκε το 2017 φτάνει τα 2 δισ. ευρώ.»

Παράλληλα, στην Τουρκία επικρατεί αναβρασμός σχετικά με τα αρνητικά δημοσιεύματα που υπάρχουν κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Αρχικά ο «Economist» και χθες το «Stern» παρουσιάζουν έναν αυταρχικό Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον «νταή», «δικτάτορα» και «εμπρηστή».

Photo: @AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Οι αποκαλύψεις Πομπέο για τον Ερντογάν προκαλούν εκνευρισμό στην Άγκυρα

ΗΠΑ: Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία - «Λάβετε σοβαρά υπόψιν τον ρόλο του Κογκρέσου για τα F16»

gazzetta
gazzetta reader insider insider