Βραζιλία: Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων σε σχέση με τις ταραχές στην Μπραζίλια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βραζιλία: Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων σε σχέση με τις ταραχές στην Μπραζίλια
Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας πραγματοποίησε σήμερα εφόδους για τη σύλληψη ατόμων που φέρεται να ενεπλάκησαν στην εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια υποστηρικτών του πρώην ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου στις 8 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας πραγματοποίησε σήμερα εφόδους για τη σύλληψη ατόμων που φέρεται να ενεπλάκησαν στην εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια υποστηρικτών του πρώην ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου στις 8 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε.

Η αστυνομία ανέφερε πως η επιχείρηση είχε σκοπό «τον εντοπισμό ατόμων που συμμετείχαν, χρηματοδότησαν ή ενθάρρυναν» τις ταραχές, και περιελάμβανε οκτώ εντάλματα σύλληψης και 16 εντάλματα έρευνας και κατασχέσεων σε πέντε πολιτείες και στην Μπραζίλια.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε τα ονόματα των στοχοποιηθέντων στην επιχείρηση, αλλά είπε πως ερευνώνται για τα εγκλήματα «βίαιης κατάλυσης του κράτους δικαίου, πραξικοπήματος, διακεκριμένης φθοράς, εγκληματικής οργάνωσης, πρόκλησης, καταστροφής και επιδείνωσης ειδικά προστατευόμενης περιουσίας».

Στις 8 Ιανουαρίου, χιλιάδες υποστηρικτές του Μπολσονάρου εισέβαλαν και λεηλάτησαν το κτίριο του Κογκρέσου, το προεδρικό μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο στη χειρότερη επίθεση εναντίον κρατικών θεσμών μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βραζιλία τη δεκαετία του 1980.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο, ανέφερε η αστυνομία, σημειώνοντας πως οι έρευνες θα παραμείνουν και η επιχείρηση θα καταστεί μόνιμη.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία πρόσθεσε πως θα παρέχει τακτικές ενημερώσεις για τον αριθμό των ενταλμάτων που εκδίδει το δικαστήριο και των συλληφθέντων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό: Οι ενέργειες εργοδότη ή εργαζόμενου που συνιστούν καταγγελία σύμβασης εργασίας

Κυρανάκης: Σταδιακή κατάργηση των τρόλεϊ και 24ωρο Μετρό τα Σάββατα από 13 Σεπτεμβρίου

«Έξυπνοι» μετρητές: Σε τηλεμέτρηση ήδη πάνω από 1 εκατ. καταναλωτές - 1,4 δισ. ευρώ για πλήρη επέκταση

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider