Αρναουτάκης: Το 2023 θα είναι χρονιά - σταθμός για την Κρήτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρναουτάκης: Το 2023 θα είναι χρονιά - σταθμός για την Κρήτη
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης έστειλε μήνυμα συνεργασίας όλων των κρητικών με ενότητα και συνέργειες πολιτείας, αυτοδιοίκησης και φορέων του νησιού.

Το 2023 θα είναι η χρονιά σταθμός για την Κρήτη, η χρονιά των μεγάλων έργων στο νησί, όπως δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο κ. Αρναουτάκης έδωσε το «παρών», στην επίσημη δοξολογία για το νέο έτος που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας - Αποκορώνου Δαμασκηνού, καθώς και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Παρόντες ήταν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης, ο βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης, οι Δήμαρχοι Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, και το σύνολο των τοπικών στρατιωτικών και αστυνομικών Αρχών και φορέων του τόπου.

Ο κ. Αρναουτάκης σε δηλώσεις του έστειλε μήνυμα συνεργασίας όλων των κρητικών με ενότητα και συνέργειες πολιτείας, αυτοδιοίκησης και φορέων του νησιού.

«Προχωρούμε μπροστά για την ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ και την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ το 2023. Να διεκδικήσουμε πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα χαρακτήρισε το 2023 ως χρονιά - σταθμό για την Κρήτη, καθώς όπως ανέφερε ξεκινά ο Βόρειος Οδικός Άξονας του νησιού. «Αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο ξεκινά», τόνισε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι έχει ολοκληρωθεί το 20% του έργου κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλι, λειτουργεί το μικρό καλώδιο διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα και προχωρά το έργο του μεγάλου καλωδίου διασύνδεσης από το Ηράκλειο στην Αττική.

Ακόμα, είπε ότι σημαντικά έργα ύψους πάνω από 2 δισ. ευρώ από ιδιώτες, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα ξεκινούν και στάθηκε ιδιαίτερα στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην Κρήτη.

Από τα Χανιά ο κ. Αρναουτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την νέα τουριστική περίοδο. Απαντώντας σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια Κρήτης καθώς το 2023 είναι χρονιά και των αυτοδιοικητικών εκλογών τόνισε ότι ο ίδιος αισθάνεται δυνατός, επαναλαμβάνοντας ότι μέσα στο Πάσχα αυτός και οι συνεργάτες του, θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για το αν θα διεκδικήσουν εκ νέου την Περιφέρεια.

Αισιόδοξος για την νέα χρονιά δήλωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, χαρακτηρίζοντας το 2023 χρονιά κομβική για τα Χανιά και την Κρήτη.

Την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας, εξέφρασε σε σύντομο χαιρετισμό του κατά την τελετή κοπής της πίτας ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, κάνοντας αναφορά και στο έργο της κυβέρνησης το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, ενώ ευχές έστειλε και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας - Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider