Στις φλόγες φορητός υπολογιστής σε αεροπλάνο - Στιγμές τρόμου για 167 επιβάτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις φλόγες φορητός υπολογιστής σε αεροπλάνο - Στιγμές τρόμου για 167 επιβάτες
Αμέσως η καμπίνα γέμισε καπνούς και οι επιβάτες πανικόβλητοι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Έτσι αποφασίστηκε η εκκένωση του αεροσκάφους με τους συνολικά 160 ανθρώπους (επιβάτες και πλήρωμα).

Mια μικρή φωτιά που ξέσπασε στον φορητό υπολογιστή ενός επιβάτη οδήγησε στην εκκένωση μίας πτήσης της JetBlue στο Διεθνές Αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη.

Το αεροπλάνο έφτανε σε μια πύλη στον τερματικό σταθμό 5 όταν μια μπαταρία λιθίου στο φορητό υπολογιστή ενός επιβάτη έπιασε φωτιά, σύμφωνα με τη New York Daily News. Η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα από το πλήρωμα που διενεργούσε την πτήση από τα Μπαρμπάντος.

Πάνω από 167 επιβάτες μαζί με το πλήρωμα αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το αεροπλάνο εν μέσω πολικών θερμοκρασιών καθώς η αναστάτωση που προκλήθηκε από τις φλόγες και τους καπνούς ήταν τεράστια.

Επτά επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά, καθώς εισέπνευσαν πολύ καπνό, ενώ κάποιοι άλλοι απέκτησαν μώλωπες στους αγκώνες τους. Για την εκκένωση του αεροσκάφους χρησιμοποιήθηκε ακόμη και η φουσκωτή τσουλήθρα ενώ αρκετοί επιβάτες ενεργοποίησαν τις πόρτες έκτακτης ανάγκης

«Η ασφάλεια είναι πάντα η νούμερο ένα προτεραιότητά μας και διερευνούμε αυτό το περιστατικό σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές», δήλωσε η JetBlue.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυροβολισμοί σε βρετανική παμπ – Νεκρή μια 26χρονη και 4 τραυματίες

Παραδοχή Μασκ για Twitter: «Έκανα γκάφες, είμαι καινούργιος εδώ»

Οι «εξωφρενικές προβλέψεις» της Saxo Bank για το 2023: «Οικονομία πολέμου», χρυσός, Brexit και Μακρόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider