Σανγκάη: «Λουκέτο» ξανά στη Disneyland λόγω COVID - Έμεινε ανοιχτή για... 4 ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σανγκάη: «Λουκέτο» ξανά στη Disneyland λόγω COVID - Έμεινε ανοιχτή για... 4 ημέρες
Η Disneyland της Σαγκάης είχε μόλις ανοίξει ξανά στις 25 Νοεμβρίου μετά από ένα κλείσιμο λόγω της πανδημίας στις 31 Οκτωβρίου.

Νέο «λουκέτο» μπαίνει στη Disneyland της Σαγκάης λόγω των περιορισμών της κινεζικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό, λίγες μέρες μετά την επαναλειτουργία από ένα προηγούμενο κλείσιμο πάλι για τον ίδιο λόγο.

Το θεματικό πάρκο θα κλείσει από σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου, «για να τηρηθούν τα απαιτούμενα πρόληψης και ελέγχου της πανδημίας», ανέφερε σε ανακοίνωση του την Τρίτη το Shanghai Disney Resort. «Θα ειδοποιήσουμε τους επισκέπτες μόλις έχουμε την επιβεβαίωση της ημερομηνίας για την επανέναρξη των εργασιών».

Η Disneytown, το Wishing Star Park και δύο ξενοδοχεία στο θέρετρο θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ανακοίνωσε το Shanghai Disney Resort, προσθέτοντας ότι θα παρέχει επιστροφές χρημάτων ή ανταλλαγές για όλους τους επισκέπτες που επηρεάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Disneyland της Σαγκάης είχε μόλις ανοίξει ξανά στις 25 Νοεμβρίου μετά από ένα κλείσιμο λόγω της πανδημίας στις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Λαϊκής Κυβέρνησης της Σαγκάης στις 26 Νοεμβρίου.

Η Disneytown, το Wishing Star Park και το Shanghai Disneyland Hotel άνοιξαν ξανά νωρίτερα στις 17 Νοεμβρίου, αλλά η 25η Νοεμβρίου σηματοδότησε την επιστροφή του θέρετρου σε πλήρη λειτουργία μετά το κλείσιμο στις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Με την ανακοίνωση του προηγούμενου κλεισίματος, που είχε έρθει χωρίς καμία προειδοποίηση, όλοι οι επισκέπτες κλήθηκαν να παραμείνουν στο πάρκο μέχρι να επιδείξουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό.

Η Disneyland της Σαγκάης είχε επίσης σταματήσει την λειτουργία για μια περίοδο τριών μηνών νωρίτερα φέτος. Έκλεισε τον Μάρτιο καθώς ο μεγαλύτερος οικονομικός κόμβος της Κίνας αντιμετώπιζε μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Η πόλη επέβαλε αυστηρό lockdown λίγο μετά, περιορίζοντας εκατομμύρια κατοίκους στα σπίτια τους και αναγκάζοντας τα καταστήματα και τα εστιατόρια να κλείσουν.

Η απόφαση να κλείσει και πάλι η Disneyland έρχεται εν μέσω πανεθνικών διαδηλώσεων το Σαββατοκύριακο σε μια σπάνια επίδειξη διαφωνίας ενάντια στο κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα.

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν τις κινεζικές αρχές για να διαμαρτυρηθούν στα πανεπιστήμια και στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, απαιτώντας να απελευθερωθούν όχι μόνο από τα αδιάκοπα τεστ και τα lockdown, αλλά και από την αυστηρή λογοκρισία και τον έλεγχο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Η εμμονή του πρόεδρου Σι με την ασφάλεια υποσκάπτει τα οικονομικά θεμέλια της χώρας

Η άγραφη λευκή κόλλα χαρτιού σύμβολο για τους διαδηλωτές στην Κίνα

Η Κίνα απώθησε καταδρομικό των ΗΠΑ που «παρεισέφρησε παράνομα» σε ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα