Ουκρανία: Ρωσικά drones έπληξαν δεξαμενές με ηλιέλαιο στο Μικολάιβ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Ρωσικά drones έπληξαν δεξαμενές με ηλιέλαιο στο Μικολάιβ
Στόχο ρωσικών drones αποτέλεσαν το βράδυ της Κυριακής δεξαμενές με ηλιέλαιο σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς του Μικολάιβ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πόλης.

Στόχο ρωσικών drones αποτέλεσαν το βράδυ της Κυριακής δεξαμενές με ηλιέλαιο σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς του Μικολάιβ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πόλης, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας.

Όπως αναφέρει το Reutrers, τα πλήγματα από τα ρωσικά drones καμικάζι πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες προτού σημειωθούν εκρήξεις στην πρωτεύουσα Κίεβο από πιθανόν ιρανικής κατασκευής drones, τα οποία χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τη Ρωσία για επιθέσεις σε ουκρανικό έδαφος.

«Στο Μικολάιβ τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έπληξαν ένα στόχο βιομηχανικής υποδομής, όπου πήραν φωτιά δεξαμενές ηλιελαίου», είπε ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Σενκέβιτς.

Η περιφερειακή υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών δημοσιοποίησε φωτογραφίες όπου διακρίνονται τεράστιες δεξαμενές, με φλόγες και καπνό να υψώνονται πάνω από τις εγκαταστάσεις.

Το Μικολάιβ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην κατεχόμενη από τη Ρωσία περιφέρεια της Χερσώνας, βομβαρδίζεται αδιάκοπα τους τελευταίους μήνες, ενώ κατά την έναρξη της ρωσικής εισβολής αναστάλθηκαν οι εξαγωγές προϊόντων από την πόλη, με την Ουκρανία να ασκεί πιέσεις για να επαναλειτουργήσει το λιμάνι ώστε να αυξηθούν οι αποστολές τροφίμων βάσει μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας.

Τερματικοί σταθμοί του λιμανιού έχουν ήδη πληγεί δύο φορές τον Ιούνιο και τον Αύγουστο.

Η Ουκρανία προχωράει σε αντεπίθεση για να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα από την Χερσώνα προς τα νοτιοανατολικά της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider