Λευκορωσία: Θα φιλοξενήσουμε λιγότερους από 9.000 Ρώσους στρατιώτες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λευκορωσία: Θα φιλοξενήσουμε λιγότερους από 9.000 Ρώσους στρατιώτες
Ξεκινά η εγκατάσταση Ρώσων στρατιωτικών στα σύνορα με την Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας επεσήμανε πως λίγο λιγότεροι από 9.000 Ρώσοι στρατιώτες θα σταθμεύσουν στη Λευκορωσία ως μέρος της «στρατιωτικής ομάδας κρούσης» για την προστασία των συνόρων της.

«Τα πρώτα τρένα με στρατεύματα από Ρώσους στρατιωτικούς που αποτελούν μέρος της (περιφερειακής ομάδας) άρχισαν να φτάνουν στη Λευκορωσία», υπογράμμισε ο Βαλέρι Ρεβένκο, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας.

«Η μετεγκατάσταση θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Ο συνολικός αριθμός θα είναι λίγο λιγότερο από 9.000 άτομα» τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σε ενημέρωση αργότερα.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα στρατεύματά του θα αναπτυχθούν μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα, επικαλούμενος, όπως είπε, απειλές από την Ουκρανία και τη Δύση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Χρέη στην Εφορία: Η αύξηση των φρέσκων οφειλών «απειλεί» τις 72 δόσεις - Αγκάθι η τακτοποίηση

Fuel Pass: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις

Το πραγματικό σοκ στις τιμές των τροφίμων έρχεται…

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider