Απογοήτευση Μπάιντεν για την απόφαση του OPEC+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απογοήτευση Μπάιντεν για την απόφαση του OPEC+
Δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και των συμμάχων του ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε σήμερα την απογοήτευσή του για την απόφαση του OPEC+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ουάσινγκτον αξιολογεί τις εναλλακτικές λύσεις που έχει.

«Εξετάζουμε ποιες εναλλακτικές μπορεί να έχουμε», δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση του OPEC+. «Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα», συμπλήρωσε.

Παρά την απόφαση του OPEC+, ο Aμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε πως δεν έχει μετανιώσει για το πρόσφατο ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία το οποίο, όπως είπε, επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούσαν τη Μέση Ανατολή.

«Το ταξίδι αφορούσε τη Μέση Ανατολή και το Ισραήλ και… τον εξορθολογισμό ορισμένων θέσεων. Ωστόσο, είναι μια απογοήτευση και υποδηλώνει προβλήματα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι δεκατρείς χώρες μέλη του ΟΠΕΚ, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, και οι δέκα σύμμαχοι τους (με ηγέτιδα δύναμη τη Ρωσία), συμφώνησαν στη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 το 2020. Η απόφαση αυτή αναμένεται να ωθήσει ανοδικά την τιμή της βενζίνης, λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ όπου διακυβεύεται ο έλεγχος του Κογκρέσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Απαιτείται περισσότερη δουλειά για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Διατηρεί τα κέρδη μετά την ανακοίνωση του OPEC+

Η Morgan Stanley αυξάνει τις προβλέψεις για την τιμή του Brent, μετά την απόφαση του OPEC+

gazzetta
gazzetta reader insider insider