Βαρβιτσιώτης: Οι δικές μας γαλάζιες γραμμές είναι οι γαλάζιες γραμμές των συνόρων μας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βαρβιτσιώτης: Οι δικές μας γαλάζιες γραμμές είναι οι γαλάζιες γραμμές των συνόρων μας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Απαντάμε σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους πιθανούς τρόπους, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Απαντάμε σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους πιθανούς τρόπους», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό "Open".

«Aν κάτι αναγνωρίζουν οι Έλληνες το τελευταίο διάστημα είναι ότι υπάρχει μία πάρα πολύ μεγάλη κινητικότητα στην εξωτερική πολιτική. Δεν έχουμε αφήσει σημείο του ορίζοντα στο οποίο να μην έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας, δημιουργώντας τις δικές μας γαλάζιες γραμμές που δεν είναι τίποτε άλλο από τις γαλάζιες γραμμές των συνόρων μας».

Σημείωσε μάλιστα ότι παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Ιαπωνία και ότι οι συνομιλητές του υπογράμμισαν την πίστη τους στο Διεθνές Δίκαιο.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συμμετοχής του Ερντογάν στην επικείμενη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να μην υπάρχει πολιτική απομόνωση της Τουρκίας, καθώς "μια απομονωμένη Τουρκία θα ήταν ακόμα πιο επίφοβη". Πρόσθεσε ακόμη πως είναι σημαντικό ο Τούρκος Πρόεδρος να ακούσει αυτά που λέμε και από τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Ερωτηθείς για το θέμα της ενέργειας, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά "έχει καταθέσει μία σειρά από μέτρα, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Στο θέμα της επιβολής ανώτατης τιμής στο φυσικό αέριο, «οι χώρες που έχουν συναντίληψη μαζί μας διαρκώς αυξάνονται, ήμασταν τρεις και έχουμε φτάσει να είμαστε 15», σημείωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συγκλίσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα επαγγέλματα της επόμενης 10ετίας στην Ελλάδα: Οι 5 κλάδοι με μισθούς άνω των 2.000 ευρώ

Γιατί ο Τραμπ έβαλε στο μάτι τη φέτα μας και την ιταλική παρμεζάνα;

Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Το πρώτο AI Μουντιάλ και η νέα εποχή του ποδοσφαίρου

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider