Απειλεί ο Τσαβούσογλου: Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απειλεί ο Τσαβούσογλου: Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ της γειτονικές χώρας εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας ρίχνοντας λάδι στη φωτιά «ηλεκτρισμένων» σχέσεων Αθήνας - Άγκυρας.

Απειλητικές διαθέσεις εμφάνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εν μέσω των τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά και των παρεμβάσεων τόσο από τη Γαλλία όσο και από το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται, ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου. «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Πράις ξεκαθάρισε ότι η ανάπτυξη του αμυντικού εξοπλισμού, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση στρατιωτικών οχημάτων στα νησιά του Αιγαίου, εναπόκειται στις κυβερνήσεις των κρατών και συνεπώς δήλωσε αναρμόδιος να τοποθετηθεί στο ζήτημα.

«Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα»

«Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα» προειδοποίησε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εδραιώσουμε τα δικά μας συμφέροντα και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» έσπευσε να συμπληρώσει.

Παράλληλα, τις θέσεις περί ελληνικών απειλών σε βάρος της Τουρκίας μέσω των νησιών επανέλαβε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην συνέντευξή του στο CNN Turk, λέγοντας πως «τα όπλα σε Σάμο και Λέσβο χρησιμοποιούνται για να μας απειλήσουν», ενώ «στείλαμε επιστολές στον ΟΗΕ και προειδοποιήσαμε την Ελλάδα και τις ΗΠΑ γι' αυτές τις κινήσεις, για να μην μας πουν ότι δεν τους ειδοποιήσαμε».

Μητσοτάκης: Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο κι όχι γκρίζο

«Τα σύνορά μας είναι γαλάζια και όχι γκρίζα» και «η ιστορία διδάσκει ότι όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή ονοματοδοσίας της νέας πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος», δίνοντας σαφή απάντηση στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις.

«Στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών. Πολύ περισσότερο, δεν έχουν θέση κάθε λογής επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Αυτό απαιτούν οι λαοί μας και είναι λάθος, μεγάλο λάθος, κάποιοι να επιχειρούν να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη, ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που απλά δεν υπάρχουν», είπε επίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Προαναγγελίες για ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στα Κατεχόμενα

Συνομιλία Ερντογάν - Πούτιν σήμερα για ουκρανικά δημοψηφίσματα, πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία

Ακάρ: Κακομαθημένο παιδί και κακός γείτονας η Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider