Μπλίνκεν: Η Δύση δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπλίνκεν: Η Δύση δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους «δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ» την προσάρτηση στη Ρωσία εδαφών της Ουκρανίας

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους «δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ» την προσάρτηση στη Ρωσία εδαφών της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Εμείς οι ίδιοι και πολλές άλλες χώρες ήμασταν σαφείς. Δεν θα αναγνωρίσουμε, δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ, την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία», τόνισε ο Μπλίνκεν, καθώς η Ρωσία και οι αρχές των περιοχών που έχει καταλάβει στην Ουκρανία δήλωσαν ότι το «ναι» είχε μεγάλο προβάδισμα στα «δημοψηφίσματα» για την προσάρτηση.

Οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream δεν θα έχουν μεγάλη επίδραση στην ενεργειακή ανθεκτικότητα της Ευρώπης

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου δίπλα στον Ινδό ομόλογό του Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ, ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε επίσης ότι αντιλαμβάνεται πως οι διαρροές που εντοπίστηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream δεν θα έχουν σημαντική επίδραση στην ενεργειακή ανθεκτικότητα της Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη αρχικές αναφορές ότι οι διαρροές μπορεί να είναι το αποτέλεσμα επίθεσης ή δολιοφθοράς, ωστόσο τόνισε ότι αν οι διαρροές οφείλονται σε δολιοφθορά, αυτό δεν θα είναι προς το συμφέρον κανενός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Απίθανο να είναι σύμπτωση» - Όσα ξέρουμε για τη διαρροή στον αγωγό Nord Stream

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ στηρίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα

ΕΕ: Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των Ρώσων που εισέρχονται στα κράτη-μέλη μετά την επιστράτευση