Ρωσικά ΜΜΕ: Υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία το 97% όσων ψήφισαν στα «δημοψηφίσματα» στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσικά ΜΜΕ: Υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία το 97% όσων ψήφισαν στα «δημοψηφίσματα» στην Ουκρανία
Tο «ναι» εξασφαλίζει ανάμεσα στο 97% και το 98% των ψήφων μετά την καταμέτρηση του 20% έως 27% των ψήφων, μετέδωσαν τα πρακτορεία Ria Novosti, Tass και Interfax.

Οι φιλορωσικές αρχές τεσσάρων ουκρανικών περιοχών (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζια) που τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ανακοίνωσαν πως το «ναι» κερδίζει, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά, όπως χαρακτηρίζονται, αποτελέσματα σε «δημοψηφίσματα» προσάρτησης από τη Ρωσία που έχουν καταγγελθεί από τη διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ψηφοφορία διεξήχθη από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις περιοχές που αποτελούν περίπου το 15% του ουκρανικού εδάφους.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προσαρτήσει τις τέσσερις περιοχές, και να αποκαλέσει οποιαδήποτε προσπάθεια της Ουκρανίας να τις ανακαταλάβει ως επίθεση στην ίδια τη Ρωσία. Είπε στις 21 Σεπτεμβρίου πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα προκειμένου να υπερασπιστεί την «εδαφική ακεραιότητα» της Ρωσίας.

Διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι μετέφεραν τις κάλπες από σπίτι σε σπίτι σε αυτό που η Ουκρανία και η Δύση είπαν πως είναι μια παράνομη, καταναγκαστική άσκηση για τη δημιουργία ενός νομικού προσχήματος για τη Ρωσία ώστε να προσαρτήσει τις τέσσερις περιοχές.

Η Ουκρανία έχει προειδοποιήσει κατ' επανάληψη πως η προσάρτηση επιπλέον εδαφών από τη Ρωσία θα κατέστρεφε οποιαδήποτε πιθανότητα ειρηνευτικών συνομιλιών, επτά μήνες αφότου η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της στη χώρα.

Οι αρχές κάθε μιας από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές δήλωσαν πως το «ναι» εξασφαλίζει ανάμεσα στο 97% και το 98% των ψήφων μετά την καταμέτρηση του 20% έως 27% των ψήφων, μετέδωσαν τα πρακτορεία Ria Novosti, Tass και Interfax.

Το RIA ανέφερε πως οι αρχικές καταμετρήσεις δείχνουν πλειοψηφίες που κυμαίνονται από το 96,97% στην περιοχή της Χερσώνας, βάσει του 14% των ψήφων που έχουν καταμετηρθεί, μέχρι το 98,19% στη Ζαπορίζια, βάσει του 18% των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί.

Οι πλειοψηφίες στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ είναι λίγο κάτω από το 98%, με καταμετρημένο το 14% και το 13% των ψήφων αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα, η πρόεδρος της άνω βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου δήλωσε σήμερα ότι θα μπορούσε να εξετάσει την ενσωμάτωση των ελεγχόμενων από τη Ρωσία τμημάτων τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία στις 4 Οκτωβρίου, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Τα ουκρανικά εδάφη που θα προσαρτηθούν θα καλυφθούν από το στρατιωτικό δόγμα πυρηνικής αποτροπής

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Δεν θα ζητηθεί η έκδοση όσων εγκαταλείπουν τη χώρα για να αποφύγουν την επιστράτευση

Βρετανία: Τέλος Σεπτεμβρίου οι ανακοινώσεις Πούτιν για ένταξη των 4 κατεχόμενων ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider