Ρωσική προειδοποίηση στη Δύση για αντίποινα σχετικά με το πλαφόν στην τιμή πετρελαίου της G7

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσική προειδοποίηση στη Δύση για αντίποινα σχετικά με το πλαφόν στην τιμή πετρελαίου της G7
Το Κρεμλίνο προειδοποιεί τη Δύση για αντίποινα αναφορικά με το πλαφόν στην τιμή πετρελαίου της G7

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε τη Δύση τη Δευτέρα ότι θα απαντήσει με το «ίδιο νόμισμα» στην πρόταση της G7 να επιβάλει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε πως: «μπορούν μόνο να υπάρξουν μέτρα ως αντίποινα», σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των «Επτά» συμφώνησαν το πλαφόν ώστε να ασκήσουν πιέσεις στη Ρωσία αναφορικά με τις επιθετικές ενέργειες που έχει αναπτύξει στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει δεσμευτεί να σταματήσει τις πωλήσεις στις χώρες που το επιβάλλουν.

Ρωσία: Η Ευρώπη ευθύνεται για την αναστολή λειτουργίας του Nord Stream 1

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Πεσκόφ επεσήμανε πως οι κυρώσεις της Δύσης ευθύνονται για την αναστολή λειτουργίας του αγωγού αερίου Nord Stream 1 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας.

Όπως εξήγησε, οι κυρώσεις «προκαλούν χάος» στις εργασίες συντήρησης του αγωγού και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία ανέστειλε τις προμήθειες προς την Ευρώπη για πολιτικούς λόγους.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Νόβακ δήλωσε στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι για να εξακολουθήσει να λειτουργεί ο εξοπλισμός, η Siemens Energy πρέπει να τηρήσει τους όρους του συμβολαίου για τη συντήρηση της τουρμπίνας. «Όλοι οι όροι του συμβολαίου συντήρησης έχουν παραβιαστεί κατάφωρα, οι όροι για τη μεταφορά αυτού του εξοπλισμού έχουν παραβιαστεί», τόνισε ο Νόβακ. Η Siemens Energy απάντησε ότι δεν της έχει ζητηθεί να προχωρήσει στη συντήρηση της τουρμπίνας του Nord Stream, υπογραμμίζοντας ότι είναι διαθέσιμη να το πράξει.

Έκλεισε η στρόφιγγα της Gazprom προς την Ευρώπη

Αξίζει να σημειωθεί πως η Gazprom ανέστειλε τελείως τις προμήθειες αερίου μέσω του αγωγού αφού ανακοίνωσε ότι εντόπισε διαρροή λαδιού κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης την περασμένη εβδομάδα.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι κυρώσεις διαταράσσουν την ικανότητα της Siemens Energy, που παρέχει προμήθειες και εξοπλισμό συντήρησης για τον αγωγό, να βοηθήσει να αποκατασταθεί η διαρροή λαδιού στον σταθμό συμπίεσης Portovaya του αγωγού.

«Τα προβλήματα με την παροχή αερίου προέκυψαν λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα μας από τα δυτικά κράτη, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας και της Βρετανίας», δήλωσε σήμερα ο Πεσκόφ.

«Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που οδηγούν σε προβλήματα με τις προμήθειες», πρόσθεσε.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι εάν αρθούν οι κυρώσεις, οι εργασίες αποκατάστασης θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν εύκολα και να ξεκινήσει και πάλι η ροή αερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Μικρή άνοδος στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο

Άνοδος άνω του 2% για το πετρέλαιο

Ουκρανία: Δύο μέλη του ΔΟΑΕ αναμένεται να παραμείνουν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

gazzetta
gazzetta reader insider insider