Αστεροσκοπείο: Η πυρκαγιά του Αυγούστου στη Θάσο έκαψε 2.770 στρέμματα (το 84% δασική έκταση)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αστεροσκοπείο: Η πυρκαγιά του Αυγούστου στη Θάσο έκαψε 2.770 στρέμματα (το 84% δασική έκταση)
Οι καμένες εκτάσεις που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000, είναι 267 εκτάρια ή 2.670 στρέμματα.

Η Επιχειρησιακή μονάδα Διαστημικών Εφαρμογών και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι εκτίμησε την καμένη έκταση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στην Λεύκη Θάσου στις 10 Αυγούστου 2022, σε περίπου 277 εκτάρια ή 2.770 στρέμματα.

Συνολικά, οι καμένες εκτάσεις που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000, είναι 267 εκτάρια ή 2.670 στρέμματα.

Εκτιμάται, με βάση στοιχεία του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus EU, ότι οι καμένες εκτάσεις αφορούν 84% δασική έκταση και 16% συνδυασμό θαμνώδους ή/και ποώδους βλάστησης.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 65χρονος που κατηγορείται για τη φωτιά

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 65χρονος άντρας από τη Θάσο που κατηγορείται για τη μεγάλη δασική πυρκαγιά στο νησί, στην περιοχή της Σκάλας Ποταμιάς.

Ο 65χρονος, στον οποίο έχει απαγγελθεί η κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον ανακριτή όπου απολογήθηκε, μετά την 24ωρη προθεσμία που είχε λάβει.

Κατά την προσαγωγή του στο δικαστικό μέγαρο ο κατηγορούμενος σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί έβαλε τη φωτιά απάντησε: «Την έβαλα για να γελάω» και συμπλήρωσε αμέσως μετά: «θα ομολογήσω αυτόν που σκότωσα ή μάλλον θα σκοτώσω».

Ο κατηγορούμενος αναμένεται αύριο να μεταφερθεί στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές σε Κρανιά Πέλλας και Συκά Υπάτης

gazzetta
gazzetta reader insider insider