Πυρκαγιές σε Κρανιά Πέλλας και Συκά Υπάτης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιές σε Κρανιά Πέλλας και Συκά Υπάτης
Καμία φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, οι φλόγες στην Συκά απέχουν λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις πρώτες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Τελευταία ενημέρωση 16:35

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή «Κρανιά» του δήμου Σκύδρας στην Πέλλα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα με 11 οχήματα,ενώ από αέρος συνδράμουν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που ειδοποιήθηκε στις 12:45, η φωτιά- μέχρι αυτή την ώρα- δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Συκά

Ιδιαίτερα ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και μηχανήματα και υδροφόρες της Περιφέρειας Στερεάς και του Δήμου Λαμίας έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της κατοικημένης περιοχής στο χωριό Συκά Υπάτης, καθώς οι φλόγες απέχουν λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις πρώτες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσο μπορούν και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή, μπόρεσαν να αποτρέψουν το ένα από τα τρία επικίνδυνα μέτωπα, ενώ δύο αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο συνεχίζουν τις ρίψεις.

«Μιλάμε για τρεις διαφορετικές εστίες που ξεπήδησαν συγχρόνως μέσα σε κλειστή δασική έκταση δίπλα από το χωριό» σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς και συμπληρώνει ότι η άμεση ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων, πυροσβεστικών δυνάμεων, κατοίκων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει αποτρέψει τα χειρότερα και υπάρχει η αισιοδοξία να ελεγχθεί πολύ γρήγορα η πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αστεροσκοπείο: Η πυρκαγιά του Αυγούστου στη Θάσο έκαψε 2.770 στρέμματα (το 84% δασική έκταση)

gazzetta
gazzetta reader insider insider