Στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν - Θα επιχειρήσει στα 55 χιλιόμετρα από τα τουρκικά παράλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν - Θα επιχειρήσει στα 55 χιλιόμετρα από τα τουρκικά παράλια
«Δεν χρειάζεται να πάρουμε άδεια από κανέναν για να πραγματοποιηθούν εκεί γεωτρήσεις» ανέφερε στη διάρκεια της τελετής ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία έστειλε σήμερα το νέο της πλοίο γεωτρήσεων Αμπντούλ Χαμίτ Χαν στη Μεσόγειο, όμως ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως αυτό θα επιχειρήσει σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από την τουρκική ακτή της Αττάλειας, σε μια περιοχή, που όπως διευκρινίζει το Reuters, βρίσκεται εκτός των υδάτων που διεκδικούνται από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος «θα στείλουμε το πλοίο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν στο κοίτασμα Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα έξω από τον Γκάζι Πασά. Το πηγάδι Yörükler-1 είναι το πρώτο βήμα του ολοκληρωμένου επιχειρησιακού μας σχεδίου στην Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, μιλώντας στη διάρκεια τελετής στη νότια τουρκική επαρχία της Μερσίνας, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η περιοχή στην οποία θα επιχειρήσει το πλοίο βρίσκεται εντός της επικράτειας της Τουρκίας και πως «δεν χρειάζεται να πάρουμε άδεια από κανέναν» για να πραγματοποιήσει εκεί γεωτρήσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, ανέφερε ότι το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ αποτελεί το πιο ισχυρό πλοίο του στόλου γεώτρησης της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε μια ίντσα από τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα». «Ήμασταν εδώ χθες, είμαστε εδώ σήμερα και θα είμαστε εδώ αύριο», συμπλήρωσε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Σημειώνεται πως το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν αποτελεί το τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απειλές Ακάρ για το Καστελόριζο: «Αν θέλει ο Θεός, μπορεί και να έρθουμε»

Οικονόμου: Σε μεγάλη πλάνη όσοι νομίζουν ότι μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες αστάθειας στην Ελλάδα

Ανδρουλάκης για Τουρκία: Νέα σημαντική κλιμάκωση ο απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου

gazzetta
gazzetta reader insider insider