Ακάρ: Αδιάλλακτη η Ελλάδα στο Κυπριακό - Δε δέχεται καμία από τις λύσεις μας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ακάρ: Αδιάλλακτη η Ελλάδα στο Κυπριακό - Δε δέχεται καμία από τις λύσεις μας
Η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει το καθήκον της ως εγγυήτρια χώρα για το νησί της Κύπρου, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. 

Νέα πυρά κατά της Ελλάδας κατηγορώντας τη για αδιαλλαξία στο Κυπριακό εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος παραβαβρέθηκε χθες το βράδυ σε εκδήλωση για την «Υποδοχή για την Ημέρα της Κοινωνικής Αντίστασης και των Ενόπλων Δυνάμεων της ΤΔΒΚ».

Όπως είπε, η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει το καθήκον της ως εγγυήτρια χώρα για το νησί της Κύπρου, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα.

«Ο αποτελεσματικός και de facto εγγυητικός ρόλος της Τουρκίας και η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο είναι η κόκκινη γραμμή μας και είναι απαραίτητη», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων στον δίκαιο σκοπό τους.

«Στις προσπάθειές μας για την ΤΔΒΚ, δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία απάντηση σε όλες τις προτάσεις για λύση που έχουμε υποβάλλει», ανέφερε και υπογράμμισε ότι ότι οι Έλληνες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαχωρίσουν τον τουρκικό πληθυσμό εκεί με μια «ασυμβίβαστη στάση».

«Οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας και να αποδεχθούν το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια και ευημερία», επισήμανε.

Συμπλήρωσε δε ότι αναμένουμε από τρίτους να είναι αντικειμενικοί και αμερόληπτοι για το Κυπριακό, να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τύφλωση και να αποδεχτούν τα δικαιώματα και τα δίκαια των Τουρκοκυπρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΕΥΔΑΠ: Προτείνει σταθερά οικιακά τιμολόγια, αύξηση στα πάγια και τέλος αποχέτευσης από το 2026

Οι πιο «χρυσές» ομάδες του 2025

Hydra Rock: «Μαζεύει» εγκρίσεις το mega σύνθετο τουριστικό project των 474,6 εκατ. του Γ. Βαρδινογιάννη

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider