Ευλογιά των πιθήκων: Ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη καταγράφηκε στην Ισπανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευλογιά των πιθήκων: Ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη καταγράφηκε στην Ισπανία
Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας είχε ανακοινώσει τον θάνατο ενός 41χρονου με υποκείμενα νοσήματα εξαιτίας επιπλοκών της ευλογιάς των πιθήκων.

Τον πρώτο θάνατο εξαιτίας επιπλοκών της ευλογιάς των πιθήκων ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, αν και αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον ασθενή που απεβίωσε.

Η τελευταία έκθεση τον υγειονομικών αρχών έκανε λόγο για 4.298 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ισπανία, εκ των οποίων 120 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο λόγω του ιού στην Ευρώπη και μόλις τον δεύτερο εκτός Αφρικής στο φετινό ξέσπασμα της ασθένειας.

Ο ΠΟΥ έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα, το μεγαλύτερο επίπεδο συναγερμού και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα, μέχρι τις 22 Ιουλίου είχαν αναφερθεί μόλις πέντε θάνατοι παγκοσμίως, όλοι στην αφρικανική ήπειρο.

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας είχε ανακοινώσει τον θάνατο ενός 41χρονου με υποκείμενα νοσήματα εξαιτίας επιπλοκών της ευλογιάς των πιθήκων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευλογιά πιθήκων: Στη Βραζιλία ο πρώτος θάνατος από επιπλοκές της νόσου

Ευλογιά πιθήκων: Συνολικά 32 κρούσματα στην Ελλάδα - 13.043 στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider