Reuters: Στην «μαύρη λίστα» της ΕΕ μπαίνουν η Sberbank και ο επικεφαλής του UMMC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Στην «μαύρη λίστα» της ΕΕ μπαίνουν η Sberbank και ο επικεφαλής του UMMC
Σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που είδε το Reuters, η ΕΕ βάζει στο στόχαστρο επιπλέον 48 αξιωματούχους και εννέα οντότητες.

Τη μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα Sberbank και έναν μεγιστάνα μετάλλων αναμένεται να προσθέσει στη «μαύρη» λίστα των κυρώσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που είδε το Reuters, η ΕΕ βάζει στο στόχαστρο επιπλέον 48 αξιωματούχους και εννέα οντότητες, μεταξύ των οποίων είναι η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα Sberbank και ο επικεφαλής του κολοσσού ψευδαργύρου και χαλκού UMMC, με ισχύ από αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters, η ρωσική τράπεζα έχει ήδη εξαιρεθεί από το διατραπεζικό σύστημα SWIFT, με τις νέες κυρώσεις να αφορούν στο πάγωμα των περιουσιακών της στοιχείων στη Δύση. Παράλληλα, η τράπεζα δεν θα μπορεί πλέον να κάνει συναλλαγές, με εξαίρεση τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το εμπόριο τροφίμων και λιπασμάτων.

Στη λίστα των κυρώσεων - που έχει φτάσει συνολικά στα 1.229 πρόσωπα και 110 εταιρείες - περιλαμβάνονται επίσης οι επικεφαλής της λέσχης μοτοσικλετών Night Wolves, ηθοποιοί πολιτικοί, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας, συγγενείς ολιγαρχών στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις και στρατιωτικοί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γέλεν: Σκληρές κυρώσεις σε όσες χώρες παραβιάζουν τη διεθνή οικονομική σταθερότητα

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό, Μικολάιφ και Σούμι

gazzetta
gazzetta reader insider insider