Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό, Μικολάιφ και Σούμι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό, Μικολάιφ και Σούμι
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς πόλεων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, με τους πιο έντονους να καταγράφονται στο Σούμι (βόρεια) και στο Μικολάιφ (νότια), ενώ εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς πόλεων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, με τους πιο έντονους να καταγράφονται στο Σούμι (βόρεια) και στο Μικολάιφ (νότια), ενώ εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και σπίτια καταστράφηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, όπως δήλωσε ο Ολεξίι Ματσούλεβιτς, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με οβίδες διασποράς χθες Δευτέρα το Μικολάιφ, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές σε σπίτια, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Ολεξάντρ Σένκεβιτς στο διαδίκτυο.

Εκρήξεις από νάρκες και οβίδες αναφέρθηκαν στην περιοχή Σούμι (βόρεια) από τον Νμίτρο Ζιβίτσκι, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, μέσω ανάρτησης στο Telegram.

Ο ουκρανός στρατηγός Βαλερί Ζαλούζνι ανέφερε ότι τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς έχουν συμβάλει στη «σταθεροποίηση της κατάστασης» κάνοντας λόγο για «σημαντικά πλήγματα σε κέντρα διοίκησης του εχθρού, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού διέταξε τους στρατηγούς να δώσουν προτεραιότητα στην καταστροφή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και των όπλων πυροβολικού της Ουκρανίας στον απόηχο επιθέσεων κατά των ρωσικών γραμμών ανεφοδιασμού.

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές από το πεδίο των μαχών.

Αποκρούστηκε επίθεση στην Αβντιίβκα

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προωθηθούν στην πόλη Αβντιίβκα που βρίσκεται βορείως του Ντονέτσκ κατά τις τελευταίες ημέρες, όπως δήλωσε σήμερα, ο τοπικός στρατιωτικός διοικητής Βιτάλι Μπαραμπάς.

Η πόλη, βρίσκεται πάνω σε έναν δρόμο που οδηγεί από το Ντονέτσκ στη βιομηχανική πόλη Κονσταντίνοφκα προς το Κραματόρσκ και το Σλοβιάνσκ, σημαντικές πόλεις στην περιοχή, οι οποίες ελέγχονται ακόμη από την Ουκρανία.

«Οι δηλώσεις του εχθρού ότι ο δρόμος από την Αβντιίβκα προς την Κονσταντίνοφκα βρίσκεται υπό τον έλεγχό του, είναι ψευδείς», δήλωσε ο ίδιος στρατιωτικός διοικητής στην ουκρανική τηλεόραση.

Νέα οικονομική βοήθεια από την ΕΕ

Στο επίπεδο της διπλωματίας, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, ανεβάζοντας έτσι σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ τη συνολική αμυντική υποστήριξη της ΕΕ προς το Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέπτεται σήμερα την Τεχεράνη, όπου θα συναντήσει τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στο πρώτο ταξίδι του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Μείωση του ΑΕΠ της ΕΕ έως 1,5% σε «στοπ» του ρωσικού αερίου – Σχέδιο εξοικονόμησης έως 40%

«Άλμα» στο χρέος των ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας - Άνω του 1,7 τρισ. ευρώ

Το πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια, μετά από μια εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider