Ελλάδα, Μάλτα, Σλοβακία παραπέμπονται στο Δικαστήριο της ΕΕ για παραβίαση στους κανόνες ζεύξης δεδομένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάδα, Μάλτα, Σλοβακία παραπέμπονται στο Δικαστήριο της ΕΕ για παραβίαση στους κανόνες ζεύξης δεδομένων
Η Επιτροπή κίνησε διαδικασίες επί παραβάσει τον Μάιο του 2020 και απέστειλε αιτιολογημένες γνώμες τον Ιούλιο του 2021. Δεδομένου ότι τα εν λόγω κράτη μέλη εξακολουθούν να παραβιάζουν τον κανονισμό, η Επιτροπή αποφάσισε πλέον να παραπέμψει τις υποθέσεις στο Δικαστήριο.  

Η Ελλάδα, η Μάλτα και η Σλοβακία παραπέμπονται στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν παρέχουν και δεν εκμεταλλεύονται υπηρεσίες ζεύξης δεδομένων για όλους τους φορείς εκμετάλλευσης κατάλληλα εξοπλισμένων αεροσκαφών που εκτελούν πτήσεις εντός του εναέριου χώρου που τελεί υπό την ευθύνη τους.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν στο σχετικό δελτίο Τύπου, η προθεσμία που είχαν οι πάροχοι υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας για την εκμετάλλευση υπηρεσιών ζεύξης δεδομένων έχει λήξει και η έλλειψη εξοπλισμού σε ορισμένα κέντρα ελέγχου εμποδίζει ουσιαστικά τους φορείς εκμετάλλευσης αεροσκαφών, οι οποίοι ήταν επίσης υποχρεωμένοι να εξοπλιστούν με την τεχνολογία, να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ζεύξης δεδομένων. Η Επιτροπή κίνησε διαδικασίες επί παραβάσει τον Μάιο του 2020 και απέστειλε αιτιολογημένες γνώμες τον Ιούλιο του 2021. Δεδομένου ότι τα εν λόγω κράτη μέλη εξακολουθούν να παραβιάζουν τον κανονισμό, η Επιτροπή αποφάσισε πλέον να παραπέμψει τις υποθέσεις στο Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Παραπέμπεται η Ουγγαρία στο Δικαστήριο της ΕΕ για ηλεκτρονικές επικοινωνίες και παραβίαση δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ

Στο Δικαστήριο της ΕΕ παραπέμπεται η Ελλάδα για κακή ποιότητα αέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider