Βρετανία: Το αεροδρόμιο Χίθροου βάζει πλαφόν στους επιβάτες ημερησίως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Το αεροδρόμιο Χίθροου βάζει πλαφόν στους επιβάτες ημερησίως
Ανώτατο όριο οι 100.000 επιβάτες, με ισχύ από τις 12 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Πλαφόν στον αριθμό των επιβατών που αναχωρούν από αυτό θέτει το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, στους 100.000 ημερησίως, σε μια προσπάθεια να επιλύσει το χάος που έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα η ανάκαμψη της ζήτησης.

Οι αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο της Βρετανίας με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση είχαν ήδη ανταποκριθεί στην έκκληση της κυβέρνησης να μειώσουν τη χωρητικότητα, όμως το Χίθροου αποφάσισε πως πρέπει να γίνουν επιπλέον κινήσεις, ορίζοντας ανώτατο όριο 100.000 επιβάτες, ένας αριθμός που ξεπεράστηκε πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση να φτάσει σε μη αποδεκτά επίπεδα.

«Μερικές αεροπορικές ανέλαβαν σημαντική δράση, άλλες όμως όχι, και πιστεύουμε πως χρειάζεται περαιτέρω δράση τώρα προκειμένου να διασφαλίσουμε πως οι επιβάτες έχουν ένα ασφαλές και αξιόπιστο ταξίδι», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου, Τζον Χόλαντ-Κέι, σε επιστολή του. «Ως εκ τούτου λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να εισαγάγουμε ένα ανώτατο όριο με ισχύ από τις 12 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου».

«Αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα σημαίνει πως ορισμένα καλοκαιρινά ταξίδια είτε θα μετακινηθούν σε μια άλλη μέρα, σε ένα άλλο αεροδρόμιο είτε θα ακυρωθούν και ζητάμε συγγνώμη από όσους επηρεάζονται τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους», πρόσθεσε, εκτιμώντας πως σύμφωνα με τις προβλέψεις, ακόμη και με το μέτρο αυτό, οι ημερήσιες θέσεις αναχώρησης το καλοκαίρι θα φθάσουν κατά μέσο όρο τις 104.000, 4.000 πάνω από το πλαφόν.

Κατά μέσο όρο 1.500 από αυτές τις 4.000 θέσεις έχουν ήδη πωληθεί σε πελάτες, είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου, ζητώντας από τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια προκειμένου να περιοριστεί ο αντίκτυπος στους επιβάτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Τζόνσον καταθέτουν σήμερα οι Εργατικοί

gazzetta
gazzetta reader insider insider