Ουκρανία: Δολοφονία αξιωματούχου των ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Δολοφονία αξιωματούχου των ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο
Ένας αξιωματούχος των ρωσικών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή του Χαρκόβου, που έχει εν μέρει καταληφθεί από τη Μόσχα, σκοτώθηκε σήμερα σε βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Ένας αξιωματούχος των ρωσικών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή του Χαρκόβου, που έχει εν μέρει καταληφθεί από τη Μόσχα, σκοτώθηκε σήμερα σε βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται το Tass, η κατοχική διοίκηση της περιφέρειας του Χαρκόβου ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της διοίκησης στην πόλη Βέλικι Μπουρλούκ, ο Εβγκένι Γιουνάκοφ, σκοτώθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό του. Αυτή η «τρομοκρατική ενέργεια» πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα «Ουκρανών δολιοφθορέων» που έχουν διεισδύσει στις ρωσικές γραμμές, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Δεν διευκρινίστηκε το πότε έγινε η επίθεση.

Στις 6 Ιουλίου τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για πρώτη φορά ότι συγκροτείται μια κατοχική διοίκηση στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία. Ο επικεφαλής αυτής της νέας κατοχικής διοίκησης, ο Βιτάλι Γκάντσεφ, διαβεβαίωσε ότι περίπου το 20% της περιοχής αυτής είναι υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, όπως οι πόλεις Ιζιούμ, Βολτσάνσκ και Κουπιάνσκ.

Η περιφερειακή πρωτεύουσα, το Χάρκοβο, αντιστέκεται σθεναρά στις ρωσικές δυνάμεις εδώ και τέσσερις μήνες, παρά τους σχεδόν καθημερινούς βομβαρδισμούς. Ο ουκρανικός στρατός προχώρησε σε αντεπιθέσεις, με σχετική επιτυχία, γύρω από την πόλη αυτή, τη δεύτερη σε πληθυσμό μετά το Κίεβο.

Δύο άλλες κατοχικές διοικήσεις έχουν συγκροτηθεί στη νότια Ουκρανία, στην περιοχή της Χερσώνας και σε ένα τμήμα της περιφέρειας Ζαπορίζια, που κατακτήθηκαν από τις πρώτες ημέρες του πολέμου. Όπως και στις αυτονομιστικές περιφέρειες της λεκάνης του Ντονμπάς, το Κρεμλίνο εφαρμόζει μια πολιτική εκρωσισμού, ενόψει μιας πιθανής προσάρτησης. Στις περιοχές αυτές έχει εισαχθεί το ρούβλι ενώ ενθαρρύνονται οι κάτοικοι να λάβουν ρωσικά διαβατήρια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Κατάρριψη 2 ουκρανικών βομβαρδιστικών κι ενός μαχητικού στην Ανατ. Ουκρανία

ΟΗΕ: Η Ινδία θα ξεπεράσει την Κίνα και θα γίνει η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο το 2023

Ρεύμα: €35,6 εκατ. για επιδοτήσεις στο πρώτο διήμερο εφαρμογής του πλαφόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider