Πούτιν: Υπέγραψε διάταγμα για την παροχή ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς - Αντιδρά το Κίεβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: Υπέγραψε διάταγμα για την παροχή ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς - Αντιδρά το Κίεβο
Προηγουμένως η απλούστευση της διαδικασίας απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας αφορούσε μόνο στους κατοίκους των αυτοανακηρυχθέντων αποσχισθέντων εδαφών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ.

Τελευταία ενημέρωση 20:12

Σε υπογραφή διατάγματος που διευκολύνει την διαδικασία απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς πολίτες και το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, προχώρησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Προηγουμένως η απλούστευση της διαδικασίας απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας αφορούσε μόνο στους κατοίκους των αυτοανακηρυχθέντων αποσχισθέντων εδαφών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, τις οποίες η Ρωσία υποστηρίζει ότι «απελευθέρωσε» από τον έλεγχο του Κιέβου, καθώς επίσης και τις κατεχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Χερσώνας και Ζαπορίζια, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS.

Αντιδράσεις από το Κίεβο

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών «καταδίκασε σθεναρά» το διάταγμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που διευκολύνει τη διαδικασία απόκτησης ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς, κρίνοντας το διάταγμα αυτό μια «νέα καταπάτηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

«Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει σθεναρά το διάταγμα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «η εν λόγω απόφαση συνιστά περαιτέρω καταπάτηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, ασύμβατη με τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου».

Παράλληλα το Κίεβο κάλεσε τους εταίρους του να επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και να αυξήσουν τις προμήθειες βαρέων όπλων στην Ουκρανία για να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την απόφαση αυτή που έλαβε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ «δεν θα εγκαταλείψει» τον διάλογο με τον Πούτιν

Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Η Ρωσία τώρα αρχίσει να «παίρνει μπρος»

gazzetta
gazzetta reader insider insider