Επιμένει η Τουρκία για τα νησιά: «Παράνομη η στρατιωτικοποίησή τους» λέει ο Καλίν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει η Τουρκία για τα νησιά: «Παράνομη η στρατιωτικοποίησή τους» λέει ο Καλίν
Συνέχεια στην εμπρηστική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας έδωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, επαναλαμβάνοντας τις απειλές του σχετικά με το θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε το πρωί της Δευτέρας ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

Συνέχεια στην εμπρηστική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας έδωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, επαναλαμβάνοντας τις απειλές του σχετικά με το θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε το πρωί της Δευτέρας ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ο Τούρκος αξιωματούχος επανέλαβε ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών από την Ελλάδα είναι παράνομη, ενώ τόνισε πως οι τουρκικές θέσεις είναι βασισμένες στα όσα περιλαμβάνονται στις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην τουρκολιβυκή συμφωνία για τον καθορισμό των ΑΟΖ, σημειώνοντας πως σε περίπτωση που δεν είχε υπογραφεί το μνημόνιο με την χώρα της βόρειας Αφρικής, τότε οι θαλάσσιες ζώνες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο θα ήταν σημαντικά λιγότερες.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι επιδόθηκε σε νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας και αναθεωρητισμού, επαναφέροντας στο προσκήνιο το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

«Εάν τα νησιά στο Αιγαίο δεν αποστρατιωτικοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, θα αρχίσουμε να αμφισβητούμε την κυριαρχία τους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών. Αυτό που τους ενοχλεί είναι η ακλόνητη στάση της Τουρκίας, η οποία είναι ηγέτης στην περιοχή και έχει ισχυρή επιρροή στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Αθέτησε πληρωμή τόκων σε ξένο νόμισμα για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα

Στο 6% παραμένει ο ΦΠΑ για μάσκες και αντισηπτικά

JYSK: Έφτασε τα 50 καταστήματα στην Ελλάδα – Τα επόμενα σχέδια

gazzetta
gazzetta reader insider insider