Η κυβέρνηση Μπάιντεν διαγράφει 560.000 φοιτητικά δάνεια αξίας περίπου 5,8 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κυβέρνηση Μπάιντεν διαγράφει 560.000 φοιτητικά δάνεια αξίας περίπου 5,8 δισ. δολαρίων
Όπως αναφέρεται, η διαγραφή αφορά σε περίπου 560.000 φοιτητικά δάνεια, τα οποία εκτιμούνται σε περίπου 5,8 δισ. δολάρια. 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να «διαγράψει» όλα τα φοιτητικά χρέη που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, για όλους όσους έχουν παρακολουθήσει μαθήματα, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ομίλου Corinthian Colleges.

Σύμφωνα με το CNBC, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως τα σχολεία αυτά έχουν κατηγορηθεί για επιθετικές και παράνομες πρακτικές και βρίσκονται αντιμέτωπα με πληθώρα μηνύσεων από τον Οργανισμό Προστασίας του Καταναλωτή.

«Από σήμερα, κάθε φοιτητής που εξαπατήθηκε και οδηγήθηκε σε χρέη λόγω των Corinthian Colleges, μπορεί να μείνει ήσυχος πως η κυβέρνηση Μπάιντεν - Χάρις θα φροντίσει για την ακύρωση των ομοσπονδιακών φοιτητικών τους δανείων», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, η διαγραφή αφορά σε περίπου 560.000 φοιτητικά δάνεια, τα οποία εκτιμώνται σε περίπου 5,8 δισ. δολάρια και πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαγραφή χρεών που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η αμερικανική κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως ο εκπαιδευτικός Όμιλος κατέθεσε αίτηση πτώχευσης το 2015.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Δεν έχει ουσιαστική απάντηση στο ζήτημα των σπουδαστικών δανείων

gazzetta
gazzetta reader insider insider